„Asaltul” renaşte!

             După o întrerupere de opt ani, săptămânalul ASALT de Gorj revine pe piaţa media, deocamdată în formă electronică. Suntem obligaţi să revenim la acest demers jurnalistic într-un judeţ terorizat practic de un şef de Poliţie mafiot(după cum arată presa ultimelor zile) şi de politicieni fără performanţe dar încremeniţi în scaune ca preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

                Cu toate că sunt atâtea vehicule media, zeci de ziare şi aproape zece televiziuni şi radiouri, nu există prea mult curaj şi resurse economice pentru o presă independentă în Gorj. Aici vine rolul nostru, în mediul on-line şi cât de curând şi pe print, să spunem lucrurilor pe nume cu suportul documentar aferent. Poate că cei amintiţi până aici, poate că Nicolae Sarcină-marele afacerist gorjean, nu au făcut nimic sau nu vor deveni eroii acestor rânduri, dar poate fi şi altfel. Aşa că de vineri, 28 iunie 2013, vă întâmpinăm cu ştiri proaspete şi materiale de investigaţie inedite. De asemenea, nu vor lipsi comentariile acide şi, mai cu seamă, materialele care să vă fie utile în viaţa de zi cu zi.

             Cine suntem noi? Un grup de oameni curajoşi care s-au săturat ca municipiul de pe Jiu să fie împărţit între câţiva indivizi cu relaţii(Sanda, Petcu, Taşcău ş.a.) şi alţii cu suport politic(Cârciumaru, Călinoiu, Florescu etc). Sau şi mai rău, patronii Gorjului să fie obligaţi să plătească „taxe de protecţie” unui şef de Poliţie. Ca să nu amintim aici că suntem ţinuţi artificial departe de marile lanţuri de firme din oraşele mari, suntem izolaţi practic pentru a fi la mâna „Succesului”.

                ASALTUL va fi o tribună pentru toţi cei care au ceva de spus deoarece noi nu vrem contracte de publicitate şi ca urmare nu vom accepta comenzi. Dar mai ştim că un ziar nu se lansează vara, mai ales într-o perioadă de criză a presei scrise. Aşa că ne întâlnim pe print abia din toamnă, asta dacă vă interesează cu adevărat demersul nostru. Încheiem cu mesajul că acest ziar încearcă să păstreze memoria vie a celui care a fost colonelul Paulian Păsărin, un om dedicat carierei militare şi muncii de apărare a securităţii naţionale.

               Dumnezeu să ne ajute!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s