După modelul Andrei Marga, Ion Cepoi va fi trecut în rezervă de la conducerea ICR Gorj?

 

            

Ion Cepoi
Ion Cepoi

Andrei Marga a pierdut funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. După acest model, năzbâtia ICR Gorj ar trebui să îşi schimbe conducerea dacă nu va urma chiar o dezafectare a filialei. Ion Cepoi, omul care nu a supărat pe nimeni în întreaga viaţă, se îndreaptă spre pensie şi de la conducerea Centrului de Creaţie Gorj deşi speră, după modelul brevetat de Viorel Gârbaciu, la o pensie “activă”.

 

                Scriitorul Ion Cepoi, remarcat înainte de 1989 doar prin faptul că tăia bilete pentru rockeri, a ajuns după 1989 mare om de cultură. Unii ar spune că nu a fost decât creaţia lui Constantin Popescu, cel care mai coordonează şi azi Centrul de Creaţie Gorj din umbră. Cu ajutorul lui Adrian Gorun, Ion Cepoi a primit conducerea ICR Oltenia şi o promisiune chiar pentru mai mult de atât. Doar că veştile de la ICR sunt cel puţin proaste după demisia lui Andrei Marga..

Fără ICR Gorj?

                 Cum nici Adrian Gorun nu se simte prea bine, fiind încolţit se pare chiar de DNA pentru abuzurile din fruntea Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Ion Cepoi se aşteaptă să fie schimbat cel târziu în toamnă. Din nefericire, există şanse ca ICR Gorj să dispară din toamnă după ce va derula agenda de activităţi propusă.

                  Spre deosebire de Andrei Marga, un pensionar la ICR, Lilian Zamfiroiu, numit, în această săptămână, în funcţia de preşedinte al Institutului Cutural Român (ICR), este doctor în istorie şi şi-a început activitatea în diplomaţie în 2001, după ce a lucrat ca profesor de limba română şi a cochetat cu presa, de la revista Universităţii Bucureşti, înainte de 1989, până la RRA şi Radio Vacanţa.

Potrivit presei centrale, Lilian Zamfiroiu şi-a început activitatea în diplomaţie în 2001, ca director general al Direcţiei de Comunicare şi Diplomaţie Publică din Ministerul Afacerilor Externe, iar din 2008, acesta ocupă funcţia de ministru plenipotenţiar în Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO, precum şi de adjunct al ambasadorului României la UNESCO, Nicolae Manolescu, se arată în CV-ul acestuia.

Zamfiroiu, în vârstă de 50 de ani, a ocupat şi funcţii în mass-media, din 1984 până în 1987, fiind redactor-şef al revistei studenţilor din Universitatea Bucureşti, în perioada 1985 – 1989, redactor la postul estival Radio-Vacanţa Costineşti, iar din 1985 până în 2001, colaborator şi, ulterior, realizator de emisiuni la Radio România (RRA), se arată în acelaşi document. De asemenea, în perioada 19 ianuarie 1990 – 1 noiembrie 1991, Zamfiroiu a lucrat la Curierul de Vâlcea, fiind primul angajat (secretar general de redacţie) al primului cotidian particular apărut în România postcomunistă, potrivit aceluiaşi document. În momentul de faţă, diplomatul este director onorific al acestei publicaţii. Totodată, din iunie până în noiembrie 1992, Zamfiroiu a fost redactor de rubrică (învăţământ) la cotidianul Evenimentul zilei, iar în perioada aprilie 1995 – octombrie 1996, director al postului Radio 21 Bucureşti.

 

ICR Gorj o pune de-o campanie

 

Pe toată durata lunii august 2013, ICR Gorj organizează Şcoala Internaţională de Vară “Cultură şi spiritualitate acasă la Brâncuşi”. Din programul făcut public reţinem că pe 22 august 2013 studenţii participanţi vor audia conferinţa  “Comunităţi, societăţi, identităţi, valori şi norme în era globalizării”, prof. univ. dr. Adrian Gorun, Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale, Universitatea „Constantin Brâncuşi”. Desigur, Adrian Gorun va explica studenţilor cum a copiat în această carte mai multe monografii de localităţi, un scandal apărut în presa gorjeană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.