Pensionarul Dan Ilie Morega vorbeşte din spatele unui ONG

Foto 1
Foto 1

Bătrâneţe tristă pentru fostul deputat Dan Ilie Morega, deşi a avut multe promisiuni când a participat la “trântirea” guvernului Ungureanu nu a primit nimic în schimb. Fără partid şi fără o funcţie în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, Dan Ilie Morega şi-a tras un ONG unde s-a pus preşedinte. În numele acestei instituţii despre care nu ştie nimeni nimic, Morega emite diverse declaraţii care sunt ignorate sistematic de toţi oamenii politici ai Gorjului.

Ieşit la pensie, Dan Ilie Morega se agaţă cu disperare de viaţa publică în numele a ce a fost odată. Astfel, după ce nu a găsit un partid din partea căruia să candideze la Parlament, deşi a avut promisiuni ferme chiar de la Dan Voiculescu, Morega şi-a tras un Institut de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice. Deşi sună pompos, ONG-ul amintit nu are specialişti pentru a emite analize şi a mai fi şi recunoscute, este doar o jucărie a fostului deputat. Cel puţin deocamdată, “fătucele” din presă îl citează pentru înjurăturile debitate la adresa Puterii dar în 5-6 luni nici aceste lucruri nu vor mai fi interesate.
Cei care cunosc presa din Gorj şi relaţiile politic-patronat ştiu că Dan Ilie Morega este lăsat să vorbească pentru că declaraţiile sale sunt inofensive.

           Când strugurii sunt acri

Deşi se aştepta să joace un rol foarte important în viaţa politică gorjeană şi după pierderea mandatului de deputat, Dan Ilie Morega s-a văzut dat la o parte ca o măsea stricată. Aşa că nici măcar nu a mai fost vorba de a fi membru în Consiliul de Supraveghere al CEO, loc pe care îl avusese promis chiar de la Victor Ponta.
Duminică, 24 iunie 2013, Dan Ilie Morega s-a acoperit de ridicol în Padeşul natal, prezenţa lui fiind tolerată de Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru şi Claudiu Teodorescu şi nu acceptată(vezi foto 1 şi 2). Senatorul Dian Popescu, cel care i-a luat locul în fruntea PNL Gorj, nu s-a sfiint în această săptămână să îl ia peste picior în media.
Aşa că atacurile la USL sunt normale din acest punct de vedere, dezamăgirea ex-deputatului fiind clamată în toată presa care nu a aflat că vorbeşte cu o persoană particulară. A apărut şi o “analiză” a Institutului amintit mai sus care zice că problemele cu care s-a confruntat România pe perioada guvernării PDL au rămas neschimbate, şi atunci ca şi acum ţara fiind condusă prin Ordonanţe de Urgenţă. Morega spune în media: „Am realizat o analiză a Guvernului USL prin prisma căderii Guvernului PDL. Nici una din problemele invocate în moţiunea de cenzură nu a fost rezolvată. Gradul de sărăcie a crescut, IMM-urile o duc din ce în ce mai greu. Creşterea absorbţiei fondurilor pentru România a fost cea mai mare minciună a Guvernului Ponta, pentru că această guvernare nu a făcut nimic pentru a înfiinţa structuri de absorbţie a fondurilor pentru IMM-uri. Ba mai mult, IMM-urile nu sunt deloc ajutate, Guvernul crescând fiscalitatea. În moţiunea de cenzură a Guvernului PDL s-a invocat interesul scăzut al investitorilor străini faţă de România. În timpul Guvernului USL, investiţiile străine s-au prăbuşit. În primele patru luni ale anului 2013 valoarea investiţiilor străine s-a ridicat la suma de 143 de milioane de euro, cu 14% mai puţin decât în anul 2012”. Chiar dacă ar trebui să înţelegem altceva, este clar că electoratul gorjean a făcut binne când a trimis în décor un asemenea om politic.
Absolut logic, Dan Ilie Morega regretă votul de anul trecut care nu i-a adus beneficii şi spune, tot în faţa media locală: „Am votat pentru căderea Guvernului Ungureanu şi am îmbrăţişat moţiunea de cenzură. Dacă aş mai fi parlamentar, acum aş vota cu două mâini pentru căderea Guvernului Ponta. România s-a condus şi se conduce doar prin Ordonanţe de Urgenţă. Este o crimă să se facă asumarea răspunderii pentru regionalizare printr-o Ordonanţă de Urgenţă, fără să existe o dezbatere publică în acest sens. Consider că este o acţiune antinaţională”. Din fericire, Dan Ilie Morega nu şi-a reînnoit mandatul.

A picat şi protejatul lui Morega

Printre ultimii protejaţi ai lui Dan Ilie Morega în viaţa politică, fostul viceprimar Mădălin Ungureanu de la Băleşti a fost înlăturat săptămâna trecută de o majoritate a consilierilor locali. Mădălin Ungureanu, fost inspector la SANEPID, a fost promovat în politică de Dan Ilie Morega pe când era în PNL, şi a fost sprijinit la Băleşti cu bani şi influenţă pentru a ieşi primar. Cum nu a reuşit să îl bată pe Aristică Paicu deşi a cheltuit în campanie peste 150 000 lei, mulţi veniţi de la Morega, Ungureanu s-a ales viceprimar cu alţi bani după sfatul şefului şi mentorului, 5000 de lei pe cap de consilier. Pe 22 iunie 2013, ziua solstiţiului de vară, Ungureanu a fost trimis acasă.

Foto 1
Foto 2
Foto 2
Foto 2

Ana Maria Popescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s