Epurare politică în Complexul Energetic Oltenia

Deşi conducerea CEO excludea până acum concedierile salariaţilor pentru 2013, lucrurile s-au schimbat. Majoritatea personalului TESA care a avut funcţii în ultimii opt ani este concediată pe un motiv, neoficial, de apartenenţă la PDL. Sunt vizaţi circa 600 de oameni de la şefi de birou la foşti directori.

Directorii din CE Oltenia lucrează la un proiect de dimensionare a personalului TESA din companie, proiect care se vrea a fi aplicat din toamna acestui an după cum anunţă aceştia. La Acces Tv directorul de Resurse Umane,  Ion Răuţ a declarat că restructurarea va însemna reducerea personalului TESA de la 2.300 de persoane câte sunt în prezent la 1.700.

Pentru toamna acestui an se anunţă vremuri grele pentru personalul TESA din Complexul Oltenia. Conducerea companiei lucrează în momentul de faţă la un proiect de redimensionare a personalului administrativ. Astfel, un simplu calcul demonstrează că în perioada 2009-2012, în companie, s-au disponibilizat 2.550 persoane şi în schimb s-au angajat alte 700. Actualul proiect de reducere a personalului administrativ vizează în opinia directorului Ion Răuţ ca din 2.300 de salariaţi să rămână 1.700. „În perioada 2009-2012 au fost disponibilizate 2.549 de persoane, personal TESA şi direct productiv, dar în schimb au fost angajaţi 700 de oameni cu preponderenţă TESA. Angajaţi precum lăcătuşi, electricieni au terminat studiile superioare, au avut soare pe uliţa lor, şi au ajuns jurişti sau economişti. Eu zic că de la 2.300 de salariaţi TESA vom ajunge la 1.700 şi ar fi o propunere bună”, a precizat Ion Răuţ. Dimensionarea personalului TESA este avută în atenţie de conducerea companiei şi ca urmare a faptului că la cariere miniere diferite, acelaşi departament sau serviciu are un număr diferit de salariaţi. În acest sens şeful Departamentului Resurse Umane a declarat că „trebuie să ducem compania pe drumul cel bun şi trebuie să implementăm procesul de reaşezare. În teritoriu este un ghem, o reţea bine structurată iar dacă vom trimite adresă la unităţi vor spune că au nevoie de tot personalul din acel compartiment”, a declarat Ion Răuţ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.