MAGAZIN Un studiu spune că sărăcia oboseşte creierul şi afectează funcţionarea acestuia

Oamenii preocupaţi de problemele financiare au o scădere a funcţiei cerebrale similară cu pierderea a 13 puncte de IQ, potrivit cercetătorilor canadieni. Studiul, publicat în Science, a sugerat că modul de gândire al unei persoane, precum şi raţionamentul acesteia ar putea fi afectate de efortul epuizant al sarcinilor ca plata facturilor şi al “supravieţuirii” zilnice.

Preluat de Hotnews, studiul spune că în consecinţă, acestor oameni le rămâne mai puţină “banda mentală” pentru educaţie, antrenament, gestionarea timpului şi alte măsuri care ar putea rupe ciclul sărăciei.

Sărăcia consuma atât de multă energie mentală încât cei care trăiesc în aceste circumstanţe au mult mai puţină putere intelectuală de a se concentra pe alte aspecte ale vieţii. Ca urmare, cei cu resurse puţine sunt mai susceptibili la a lua decizii proaste, care perpetuează problemele lor financiare, a explicat Jiaying Zhao, autorul studiului.

“Adnotările trecute referitoare la acest subiect au blamat săracii pentru eşecurile lor personale sau mediul care nu este propice succesului[…] Noi susţinem că a fi sarac afectează funcţionarea cognitivă, ceea ce subminează capacitatea persoanelor de a lua decizii bune, lucru ce cauzează mai multa sărăcie”, a explicat Zhao.

Într-un set de experimente, cercetătorii au descoperit că grijile cu privire la problemele financiare au avut un impact negativ imediat asupra abilităţii persoanelor cu un venit redus de a efectua teste cognitive şi logice.

Din nefericire, gorjenii au descoperit asta în anii din urmă fără să facă studii aprofundate!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s