Poliţistul Vieru a ajuns, în sfârşit, în închisoare pentru uciderea lui Dumitru Bunoiu

Sabin VieruSabin Vieru, un fost poliţist din Târgu Jiu, a fost încarcerat, în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la închisoare cu executare pentru producerea unui accident mortal în primăvara anului 2008, potrivit MEDIAFAX.

Conform unor surse judiciare din cadrul IPJ Gorj, fostul subofiţer Sabin Vieru a fost ridicat de la domiciliul său şi adus în Centrul de Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, fiind astfel pusă în executare sentinţa penală definitivă dispusă de instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 16 octombrie, să respingă apelurile declarate de inculpat şi de rudele celui decedat la verdictul dat în luna februarie de Curtea de Apel Bucureşti, situaţie în care sentinţa Curţii de Apel este cea care rămâne definitivă şi irevocabilă.

Conform sentinţei respective, Vieru are de executat trei ani de închisoare, magistraţii dispunând ca el să nu plătească despăgubiri către părţile vătămate, firma de asigurări fiind cea care va suporta plata unor daune către persoanele respective, scrie Mediafax. Sabin Vieru a fost implicat în martie 2008 într-un accident grav de circulaţie produs pe şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, el intrând cu maşina pe contrasens şi izbind o Dacia 1300 care circula regulamentar. Autoturismul respectiv era condus de Dumitru Bunoiu, director în acel moment la Grupul Şcolar Gheorghe Magheru din Târgu Jiu, în dreapta acestuia aflându-se Dumitru Becheriu.

Reamintim, că Sabin Vieru a fost trimis în judecată pentru că a produs un accident rutier mortal după ce s-a urcat băut la volan. După producerea nenorocirii, agenţii rutieri sosiţi la faţa locului nu i-au pus fiola imediat colegului lor, permiţându-i chiar să părăsească locul accidentului, manevră numai bună pentru reducerea alcoolemiei prin provocarea unei vome. Poliţistul venea de la un chef organizat de un coleg de-al său care îşi sărbătorea ziua de naştere, Vieru jurându-se însă că „doar a gustat”, deşi mergea acasă la Turcineşti să mai aducă o damigeană, toţi agenţii care participau la petrecere simţindu-se foarte bine.

Pedeapsa este prea mică şi vine prea târziu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.