Dănuţ Volintiru a primit investirea din partea CSM

VolintiruDănuţ Volintiru, fostul şef al DNA Gorj şi candidat la funcţia de procurer-şef adjunct al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), a fost avizat favorabil la începutul săptămânii de către Consiliul Superior al Magistraturii(CSM).

„Cu unanimitate voturi Secţia de procurori a avizat pozitiv toate cele trei propuneri ale ministrului Justiţiei, pentru cele trei funcţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Hotărârile urmează să fie motivate în cursul zilei de astăzi (luni, n.r.) şi transmise ministrului Justiţiei cel târziu mâine”, a declarat preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală.

În 11 octombrie 2013,  ministrul Justiţiei a transmis CSM  propuneri pentru DNA, respectiv Gheorghe Popovici – pentru funcţia de procuror-şef la Secţia de combatere a corupţiei – şi Dănuţ Volintiru – pentru funcţia de adjunct la aceeaşi secţie.

Procurorii Gheorghe Popovici, Dănuţ Volintiru şi Mariana Alexandru au fost delegaţi pe funcţii începând din 11 octombrie, pentru şase luni, de către procurorul general Tiberiu Niţu.

Gheorghe Popovici, alături de cea în locul căreia este delegat, Iuliana Bendeac, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Dănuţ Volintiru este procurorul care a instrumentat dosarul „Trofeul Calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, un dosar în care judecătorii au recunoscut că nu există probe care să îl incrimineze pe fostul premier. Dănuţ Volintiru s-a calificat pentru post şi acum a fost recunoscut şi de DNA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.