Fraudă sau „un fâs” în dosarul permiselor de conducere de la Gorj?

polÎnceputul de săptămână a găsit municipiul Târgu-Jiu sub stare de asediu după ce au fost executate 17 percheziţii  într-un dosar privind acordarea permiselor de conducere la Gorj. Început în forţă, cazul a luat apă după-amiază în sensul că protagoniştilor- doi poliţişti-li s-au dat nişte banale consemne de a nu părăsi localitatea. Să fi fost doar încă un caz din şirul „poliţiştii lui Caragea munceşte”? O să trăim şi o să vedem, dar ziariştii cu experienţă din Gorj au remarcat mai multe ciudăţenii care ar putea să însemne că acest caz nu va duce prea departe.

Descinderi de mascaţi  în municipiul Târgu-Jiu. Aceştia au făcut 17 percheziţii într-un dosar care vizează fapte de corupţie săvârşite de  patru medici, doi agenţi de Poliţie de la Permise, trei asistente medicale şi mai mulţi instructori auto. Acuzaţiile vizează, pe de-o parte, eliberarea unor documente medicale false pentru obţinerea permisului de conducere, iar, pe de altă parte, infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, tot pentru obţinerea carnetului de şofer.

La acţiunea care a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie au participat şi reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie. Anchetatorii au hotărât să fie puse în executare 16 mandate de aducere. Mascaţii s-au oprit mai întâi la casa medicului oftalmolog Dana Vodislav.

Anchetatorii au început urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie, fiind vorba despre Daniel Ciurea şi Nicu Cristian Stroe, dar şi un informatician, toţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Potrivit unor surse TV SUD, Nicu Cristian Stroe a fost „ridicat” de mascaţi în timpul unui examen. Aceleaşi surse spun că şpaga ar fi pornit de la 200 de euro pentru fiecare candidat. Descinderi  au fost făcute şi la sediul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Gorj.

Mascaţii au controlat şi casa lui Nicu Cristian Stroe, din zona 11 Iunie. După audieri, Daniel Ciurea a fost obligat să nu părăsească ţara, iar Cristian Stroe localitatea de domiciliu. Alţi patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în scopul obţinerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane.

A doua persoană vizată a fost medicul oftalmolog Dana Vodislav. Aceasta a stat la serviciu, deşi mascaţii se aflau în locuinţa sa. Dana Vodislav a fost condamnată la doi de închisoare cu suspendare pentru luare de mită . În dosarul menţionat este cercetat şi fiul său, alături de trei asistente medicale, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale.

Percheziţiile de pe strada Bradului, acasă la medicul oftalmolog Dana Vodislav, dar şi la farmaciile acesteia au fost făcute cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, dar şi al Serviciului Român de Informaţii.

Surse ale publicaţiei noastre spun că este cam mare coincidenţa că tocmai finul senatorului Dian Popescu a fost vizat de mascaţi în condiţiile în care la Gorj se cunoaşte de celebra şpagă de 200 de euro „pentru oraş”. Vom reveni cu amănunte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.