Procurorii gorjeni nu ştiu să piardă, din nou percheziţii la Pandurii Târgu-Jiu

PanduriiDupă ce s-au umplut de ridicol joi în faţa presei şi datorită faptului că instanţa Tribunalului Gorj nu a putut reţine aiurelile procurorului Emil Moţa, procurorii gorjeni au descins din nou vineri la sediul clubului Pandurii. Ideea e că „noile probe” ar trebui să acopere incompetenţa procurorilor care nu au instrumentat corect cazul dar şi o decizie a Curţii de Apel, de anticipat  favorabilă politic PSD-ului.

Poliţiştii au stat aproximativ trei ore în sediul sindicatelor conduse de Marin Condescu, birourile fiind situate în aceeaşi clădire cu cele ale Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, percheziţionate şi ele de către anchetatori de mai multe ori în ultima perioadă.

Marin Condescu zice că e de bine

După ce anchetatorii au plecat la sediul IPJ Gorj, Marin Condescu a coborât din biroul său şi le-a declarat jurnaliştilor care îl aşteptau pentru un punct de vedere că acţiunea de vineri trebuia făcută încă din vară, atunci când el a cerut pentru prima dată verificarea acuzaţiilor că ar fi falsificat contracte de cesiune de creanţe prin care să înşele firma ce asigura tichete de masă pentru mineri şi energeticieni.

„Este prima acţiune corectă pentru aflarea adevărului în privinţa contractelor de cesiune. E clar tot ceea ce este electronic rămâne urmă electronică. Încă din iulie am invocat ca să se demonstreze că au fost aceste negocieri, niciodată nu s-a vrut să se facă această verificare. Acum e prima acţiune în vederea aflării adevărului. Putem demonstra că nu a fost nimic de ascuns şi că toţi au ştiut de aceste negocieri”. a spus Condescu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii a menţionat că marţi, când a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, a dus documente la IPJ Gorj pentru a demonstra că acuzaţiile care-i sunt aduse în privinţa falsificării a trei contracte de cesiune de creanţe nu sunt adevărate.

„Nu ştiu de ce nu au făcut aceste verificări înainte de arestări, mai ales că am dus documente în acest sens în ziua arestării. Aveam la noi la Poliţie toate documentele prin care demonstram că a fost o corespondenţă electronică cu firma Edenred. Am dus degeaba documentele. Acum nu am motive să nu cred că nu se vrea aflarea adevărului. Repet însă că nimic la acest club nu s-a întâmplat în afara cadrului legal”, a precizat Marin Condescu.

La ora la care poliţiştii au venit la biroul acestuia pentru a face percheziţia respectivă, echipa a doua de la Pandurii Târgu Jiu disputa un meci în Liga a III-a, jucătorii purtând pe piept tricouri inscripţionate cu mesajul „Solidari cu Marin Condescu”. Aceştia au precizat că vor să îşi arate astfel susţinerea pentru preşedintele Clubului şi pentru eforturile făcute de Condescu pentru a crea la Târgu Jiu o bază sportivă modernă, care să le permită să joace meciuri de fotbal în diferite competiţii.

La descinderile de vineri au participat poliţişti de la IPJ Gorj, aceştia venind la biroul liderului sindical vineri, în jurul orei 14.00, în sediul Federaţiei Mine Energie aflându-se şi Marin Condescu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reţinut, marţi seară, pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, fiind acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred România SRL Bucureşti, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, având ca dată a încheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie şi 29 septembrie 2011.

Joi seară, Tribunalul Gorj a respins propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Marin Condescu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul vicepreşedintelui Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, şi el reţinut în aceeaşi seară cu Condescu.

Acuzaţii făcute „de cel mai abject om”

 Conform referatului depus de procurorul Emil Moţa la dosarul deschis pe numele lui Marin Condescu, arestarea preventivă a acestuia a fost solicitată ca urmare a posibilităţilor pe care acesta le-ar avea în libertate de a influenţa mersul anchetei, procurorul invocând „cunoştinţele” pe care Condescu le-ar avea la şeful statului şi la premier.

Marin Condescu a declarat, joi seară, după ce Tribunalul Gorj a respins propunerea de arestare preventivă a sa, că acuzaţiile ce i-au fost aduse de procurorul de caz au fost formulate de „cel mai abject om” pe care l-a cunoscut până acum.

„S-a făcut dreptate, dar permiteţi-mi să vă spun pe această cale că am asistat astăzi la acuzaţiile celui mai abject om pe care l-am văzut vreodată în viaţa mea. A făcut afirmaţii care nici măcar nu au fost făcute de mine, cum că m-aş fi lăudat cu cunoştinţele mele referitoare la domnul preşedinte Băsescu şi domnul Ponta”, a spus Marin Condescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.