Tabăra Tismana: cedată de Băsescu, oficializată de Ponta

Tabara Tismana

Încă din 2010, Tabăra Tismana a fost scoasă din circuitul turismului şcolar şi trecută în patrimonial Arhiepiscopiei Craiova, asta după ce Traian Băsescu a fost în ultima vizită la Mânăstirea Tismana. Recent, premierul Victor Ponta a legiferat această cedare printr-o hotărâre de guvern.

Cunoscută odinioară în toată ţara, Tabăra Tismana, compusă dintr-o vilă cu etaj, a fost transmisa de către Guvern, fără plată, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei, se arată într-o hotărâre de guvern publicată miercuri in Monitorul Oficial. Trecerea s-a făcut încă din anul 2010 după ce se investiseră foarte mulţi bani aici de către Direcţia de Tineret şi Sport Gorj.

Potrivit Hotnews, Mitropolia Olteniei prezintă pe site-ul său Tabăra Tismana şi precizează că aici există „posibilitatea organizării de excursii, banchete, tabere de agrement, de vizitare, de animaţie”. De asemenea, Mitropolia Olteniei mai spune ca tabăra are şi o bază sportivă, dotată cu instalaţie de nocturnă, care se poate utiliza pentru tenis, volei, fotbal sau handbal.

Guvernul a decis să transmită, fără plată, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei un imobil aflat în domeniul public al statului şi administrat de Secretariatul de Stat pentru Culte.

Hotărârea de Guvern nr. 863 a fost publicată in Monitorul Oficial pe 13 noiembrie 2013.

„Se aprobă trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte şi în folosinţa gratuita a Arhiepiscopiei Craiovei”, se arata in HG, care prevede că imobilul „se transmite, fără plată, în proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei”. Predarea-preluarea imobilului „se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotărâri”, se precizeaza în HG.

Imobilul transmis gratuit de către stat Arhiepiscopiei Craiovei este o vilă cu etaj din Tabăra Tismana cu o valoare de inventar de 424.416 lei, se arată în hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.