Descentralizarea ajunge la Gorj

 

Prefectura 213.937 de salariaţi din serviciile deconcentrate ale ministerelor se vor muta la judeţe şi primării, se arată în proiectul de lege privind descentralizarea, trimis de Guvern în Parlament. Sumele de bani care se tranferă de la minister către administraţia publică locală + Obiectivele descentralizate:

Ministerul Agriculturii: 59,64 milioane lei

– Se înfiinţează Direcţiile agricole judeţene, care trec în subordinea Consiliilor Judeţene. Noile Direcţii preiau activitatea de la Oficiile de studii pedologice şi agrochimice judetene, Casele agronomului si de la Camerele agricole, care se desfiinţeaza. Reglementarea, îndrumarea şi controlul rămân la Minister.

Ministerul Culturii: 10,25 milioane

– Directiile judeţene pentru cultură şi patrimoniu trec în subordinea Consiliilor Judetene. CJ-urile nu vor avea însă posibilitatea de a clasa si declasa monumentele istorice de clasa A. Ministerul păstrează funcţia de control şi inspecţie.

Ministerul Educaţiei: 171,27 milioane

– Palatele, cluburile  elevilor şi cluburile sportive şcolare vor trece în administrarea şi finanţarea administraţiei publice locale dar rămân in coordonarea metodologică a ministerului.

Ministerul Sănătăţii: 286,74 milioane lei

– Direcţiile de sănătate publica judeţene + institutiile din subordinea lor (unitati, centre de diagnostic si tratament, centre medicale, policlinicile cu plată)

Ministerul Mediului: 67,74 milioane

– Agentiile judetene pentru protecţia mediului se transferă la CJ

– Personalul de la Agentia Naţională de Pescuit şi Acvacultura poate trece în structuri similare, nou-infiintate, la nivelul CJ-urilor

Ministerul Transporturilor: 65, 5 milioane

– Metrorex trece la Primaria Capitalei

Alte masuri de descentralizare si obiective descentralizate:

– Autorizarea si clasificarea in turism (pensiuni, activitati turistice, brevet de turism) pleacă de la Autoritatea Naţională pentru Turism (in subordinea Ministerului Economiei)

– Directiile judetene pentru sport si tineret + casele de cultură ale studenţilor, sălile de sport si cluburile sportive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.