Directorii de școli rămân politici în guvernarea USL

 

miting profDeși atât sindicatele cât și lumea școlii cer concursuri pentru funcțiile de conducere din Educație, Ministerul lui Remus Pricopie nu face nimic în această direcție. Practic, în Educație toate se întâmplă atât de lent încât schimbările se vor produce în viitoarea legislatură.

Ministerul Educaţiei nu va organiza concursul pentru ocuparea posturilor de directori până când nu va exista o viziune foarte clară privind profilul pe care ar trebui să-l aibă o astfel de persoană, fapt vizat de un proiect european care se derulează în prezent, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul Remus Pricopie.

„Deşi s-a recunoscut că educaţia ţine de modul de organizare la nivelul fiecărei ţări, de legislaţia naţională, şi că nu există acquis comunitar, cu toate acestea o serie de probleme din zona educaţiei, inclusiv cea care vizează conducerea şcolilor, ar trebui să fie abordate cel puţin după principii comune. Ori mesajul care s-a transmis astăzi este acela că avem nevoie de profesionişti care să conducă şcolile, pentru că în funcţie de modul în care aceste şcoli sunt conduse putem să avem rezultate mai bune sau mai puţin bune”, a declarat Pricopie în cadrul unui briefing de presă, precizând că, potrivit unei statistici prezentate în Consiliu, 30-40% din rezultatele unei şcoli ţin de modul în care aceasta este guvernată. El a precizat că în România se derulează în prezent un proiect european prin care se doreşte identificarea „profilului dezirabil” pentru persoanele care lucrează pe poziţii manageriale în şcoli. „Deci practic ar trebui să avem profilul unui director din ministerul educaţiei, profilul unui inspector şcolar general, profilul unui director de liceu, fără să ne gândim la persoane, ci la competenţele, experienţa pe care trebuie să le aibă un om care urmează să ocupe un astfel de loc. Dacă vă aduceţi aminte am anunţat în urmă cu mai mult timp că vom declanşa procesul de titularizare a directorilor, deci practic concurs pentru aceste posturi, dar nu vom face acest lucru până când nu avem o viziune foarte clară vizavi de ceee ce ne dorim de la un director de şcoală sau de la cei care lucrează în inspectorate”, a declarat  Remus Pricopie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.