ȘOC Primari din Gorj găsiți incompatibili

 

Carciumaru prezidiu 1 dec20  primari din Gorj au fost declaraţi  incompatibili de către Agenţia Naţională pentru Integritate. Este vorba despre primarii din Ţicleni, Cruşeţ, Turburea, Hurezani, Dănciuleşti, Căpreni, Albeni, Jupâneşti, Ioneşti, Teleşti, Bustuchin, Stoina, Ciuperceni, Bâlteni, Scoarţa, Fărcăşeşti, Roşia de Amaradia, Logreşti, Licurici şi Săuleşti. De pe listă lipsesc alți primari apropiați ai lui Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Radu Constantin, primarul din Ţicleni, este acuzat că, în perioada 18 decembrie 2008 – 31 mai 2012 a fost atât viceprimar al Orașului Țicleni cât și administrator în cadrul S.C. GIRT CONSTRUCT S.R.L, iar în perioada 21 iunie – 26 octombrie 2012 a fost primar şi administrator. Nu este singura incompatibilitate reţinută în sarcina acestuia, acesta fiind până în luna mai a acestui an membru în AGA de la Aparegio, funcţie incompatibilă cu cea de primar.

Viorel Drăguşin, primarul din Cruşeţ, s-a aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Crușeț și următoarele funcții sau calități: comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL P.F.), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010; persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL P.F.A.), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013; reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013).

ANI a mai constatat că Ion Bârcă, primarul din Turburea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 februarie – 04 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Turburea și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Turburea. “Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 septembrie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Turburea și calitatea de  reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L. Jupânești, societate la care Consiliul Local Turburea are calitatea de asociat”, mai susţine Agenţia pentru Integritate.

Gheorghe Cârstea, primarul din Hurezani, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 februarie – 04 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Hurezani și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.

Potrivit ANI, primarul din Dănciuleşti, Ion Andronescu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 31 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de Primar al Comunei Dănciulești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L.

Şi Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 decembrie 2011 – 16 iunie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Căpreni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L.

 

Dumitru Cornea Victora, primarul din Albeni, a fost declarat incompatibil pentru că “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 29 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Albeni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L”.

Şi Petre Guşiţă, primar de Jupâneşti,  a trebuit să ajungă la al cincilea mandate pentru a fi declarat incompatibil. “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 septembrie 2011 – 11 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Jupânești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L”, a stabilit ANI.

Marian Tătaru, primarul din Ioneşti, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2009 – 09 octombrie2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Ionești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TURCENISAL S.R.L”, arată ANI.

Primarul din Teleşti, Romulus Bâldea, are mai multe motive de incompatibilitate. „Se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TELEAQA SERV S.R.L. (începând cu data de 22 decembrie 2009); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. CTC DESALUBRIS S.R.L. (începând cu data de 26 iulie 2010). S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități: comerciant persoană fizică în cadrul BÎLDEA ROMULUS P.F.A. (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012); comerciant persoană fizică în cadrul Intreprinderii Individuale BÂLDEA FLORICA (17 iunie 2008 – 28 august 2013)”, se arată în comunicatul ANI.

Ion Ciocea, primar la Bustuchin, cu multe mandate la activ, a fost declarat incompatibil de ANI pentru că “a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bustuchin și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a  S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. BUSTEDIL PREST S.R.L. (11 iulie  2012 – 30 octombrie 2013)”.

Ioana Buşe, primarul comunei Stoina, „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Stoina și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L. (21 iunie 2012 – 30 iunie 2013); comerciant persoană fizică în cadrul BUŞE IOANA P.F.A. (21 iunie 2012 – 07 octombrie 2013)”.

Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni, “Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 februarie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Ciuperceni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. CTC DESALUBRIS S.R.L”.

Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni, “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 august 2012 – 26 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bîlteni și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Bîlteni”.

Şi Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa, “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada  29 martie 2011 – 07 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Scoarța și calitatea de reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. și S.C. EDILAQUA PREST S.R.L”.

Primarul comunei Fărcăşeşti, Dănuţ Spiridon Bălu, a fost şi el declarat incompatibil. “S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, următoarele funcții și calități: Viceprimar al Comunei Fărcășești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. GOSPOLOCAFAR S.R.L. (04 octombrie 2011 – 20 iunie 2012); Primar al Comunei Fărcășești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. GOSPOLOCAFAR S.R.L. (20 iunie 2012 – prezent)”.

Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 noiembrie 2010 – 26 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Roșia de Amaradia și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L”.

Ion Băluţă, primarul din Logreşti, “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 decembrie 2010 – 27 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Logrești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L”.

Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici, “S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Licurici și următoarele funcții sau calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a  S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (13 decembrie 2010 – 27 septembrie 2013); administrator în cadrul S.C. RAGDOVET COM S.R.L. (20 iunie 2008 – 05.11.2012)”.

Primarul din Săuleşti, Constantin Rucsanda Drăghici, “se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 octombrie 2011, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Comunei Săulești și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L”.

A mai fost declaraţi incompatibili fostul primar din Ţicleni Ilie Ungureanu pentru că a fost în AGA la Salubris Gilort şi viceprimarul din Bâlteni Dumitru Oprea, care a fost membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial Minier Bîlteni (începând cu data de 21 august 2012) şi administrator în cadrul S.C. HIDAX COM S.R.L. (începând cu data de 28 iunie 2012).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.