Datorită prostiei lui Ion Călinoiu,Pandurii riscă excluderea clubului din toate competiţiile

 

Condescu nou 1La acest moment puţini  mai sunt gorjenii care mai cred că există viitor pentru Pandurii Târgu-Jiu. Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru au vândut această echipă în favoarea uneia a întregii Oltenii patronată de primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu. Pentru cine nu este clar ar trebui să ştie că prin ratificarea intrării printre acţionarii clubului a Consiliului Judeţean Gorj, în formula imbecilă propusă de Complexul Energetic Oltenia, se produce  excluderea clubului din toate competiţiile. Ori tocmai asta se doreşte pentru că Ion Călinoiu nu a adus bani.

Ion Călinoiu a ieşit furibund la Răitaru TV ca să ne informeze că Marin Condescu dă dovadă de „nesupunere”, nefericită formulare, că nu înscrie Consiliul Judeţean printre acţionarii clubului Pandurii:”Dă dovadă de nesupunere, efectiv. Probabil Condescu rămâne Condescu, dar mă întreb cum văd acţionarii treaba asta. Când un om este împotriva unei decizii luate democratic de acţionari, ceva este în neregulă”. Lăsând la o parte faptul că nu aduce bani iar intrarea a fost semnată fără mandat de la Consiliul Judeţean Gorj, refuzul  lui Marin Condescu este întemeiat pentru că Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel au propus-de fapt, ce ar putea să emane de la cei doi”intelectuali”-cu totul altceva decât se poate şi este legal.

Stupidităţile lui Călinoiu

Potrivit cotidianului PANDURUL, Marin Condescu a anunţat duminică convocarea Adunării Generale a Acţionarilor de la Pandurii pentru data de 16 ianuarie 2014. Primul punct pe ordinea de zi este „Primirea de noi membri asociaţi şi modificarea statutului”.

Clubul Pandurii a oferit duminică  într-un comunicat justificarea de ce trebuie reluată în discuţie asocierea Consiliului Judeţean Gorj şi a Sindicatului Peşteana, deşi acţionarii şi-au dat votul în acest sens pe 9 decembrie. Potrivit comunicatului, şedinţa cu pricina s-a ţinut la sediul acţionarului CE Oltenia, care s-a angajat să asigure şi secretariatul. Numai că persoana desemnată nu a întocmit procesul-verbal de şedinţă, iar în lipsa acestuia, în hotărârea AGA, atunci când a fost redactată, au apărut alte decizii decât cele luate de acţionari.

Se riscă excluderea din competiţii

În hotărârea AGA de la Pandurii, aşa cum a fost ea redactată la CE Oltenia, se propune introducerea unui nou aliniat în Statut, din care rezultă nici mai mult, nici mai puţin, decât că acţionarii de la Pandurii au fost stabiliţi de Consiliul Judeţean Gorj, fapt neadevărat. Iată cum ar trebui să sune noul aliniat din statut, în viziunea CE Oltenia: „În urma hotărârii Consiliului Judeţean Gorj, Nr. 98/29.11. 2013, membrii asociaţi ai CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt următoarele persoane juridice: SC Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Consiliul Local Târgu Jiu, ARTEGO Târgu Jiu”.

Potrivit comunicatului semnat de Marin Condescu, „Introducerea acestui alineat duce la excluderea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu din structurile sportive UEFA, FIFA, FRF şi la interzicerea participării în competiţiile interne şi internaţionale”.  Asta pentru că din formulare ar rezulta că deciziile la club se iau în afara acestuia, de către un organism politic, ceea ce nu este adevărat. Oricum, în realitate consilierii judeţeni au aprobat intrarea CJ Gorj în asocierea de la Pandurii, iar Hotărârea AGA de la Pandurii trebuia doar să accepte sau nu propunerea.

Regim preferenţial pentru Călinoiu, discriminare pentru Peşteana

Cel care a redactat hotărârea AGA de la Pandurii a avut grijă să blocheze accesul în rândul acţionarilor a Sindicatului Liber „Minerul” Peşteana. „Sindicatul Liber Minerul Peşteana va dobândi calitatea de asociat cu drepturi depline după plata unei contribuţii anuale de 200.000 de lei”, este prevederea pe care Condescu o consideră discriminatorie. Pentru nici un alt membru asociat nu se condiţionează dreptul de vot de plata anticipată a contribuţiei.

„Faţă de aceste aspecte s-a hotărât convocarea AGA în data de 16.01.1014 cu următoarea ordine de zi: Primirea de noi membrii asociaţi şi modificarea statutului; Acordul de finanţare pentru anul 2014 şi aprobarea acestuia; Stabilirea strategiei clubului pentru anul 2014; Prezentarea raportului de activitate pe anul 2013 şi a exerciţiului financiar”, se arată în comunicatul lui Condescu.

Acesta avertizează că în ultimele luni, persoane şi instituţii fără calitate legală au luat decizii cu privire la Pandurii. „Atragem atenţia că mai multe hotărâri nelegale au fost aprobate în numele clubului de către persoane şi instituţii care nu aveau calitatea legală iar clubul va sesiza organele în drept asupra acestor documente”, se arată în comunicat.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s