Profetul Nicolae Mischie şi fostul coleg de doctorat şi Parlament Crin Antonescu

Miischie 2MischieCu mai bine de două decenii în urmă, gorjeanul Nicolae Mischie şi Crin Antonescu erau deputaţi şi colegi în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor. Cei doi erau şi doctoranzi ai Universităţii  Bucureşti în domeniul istoriei. Nicolae Mischie a făcut atunci o profeţie în privinţa doctoratelor obţinute „la kilogram” şi a avut dreptate deşi nu îl cunoscuse pe Victor Ponta.

Înainte de a prezenta confesiunile lui Crin Antonescu făcute pentru Pesurse.ro, ne exprimămm şi noi interesul în a-i ajuta să publice lucrările de doctorat pe următorii gorjeni, cu menţiunea că ea poate fi îmbogăţită şi de cititori: Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Maria Cochină-fost inspector şcolar, Marius Badea-inspector şcolar general adjunct al judeţului Gorj, Petre Ciungu-directorul Liceului Economic, Camelia Bibere-fost inspector şcolar general adjunct, Liviu Andrei-fost prefect ş.a.

”Prin 91, cred, am început un doctorat, era un doctorat coordonat de doamna Zoe Petre, un doctorat legat de constituirea conceputului regal în conceptul lui Alexandrul Macedon, în epoca elenistică, o temă de istorie antică. Am parcurs, am dat examenele de etapă, care se dau. Între timp, devenind deputat în 92, în toamnă , la începutul lui 1993 m-am pomenit în fața unei decizii, așa am perceput eu lucrurile: fac politică mai departe, merg cu doctoratul? Eu concepând, în 1993 d. Hr, ideea că doctoratul, și nu o spun cu răutate, nu e o chestiune de palmares, de docrație pe care ți-o dă cineva. Este un parcurs de carieră atunci când te duci pe un anumit domeniu. Nu mă refer la alte domenii, eu vorbesc de istorie, chiar nu știu cum e în alte părți. Atunci am suspendat toate aceste lucruri, i-am spus doamnei Zoe Petre.

Ca un fel de anecdotă, eram coleg la vremea respectivă, în Comisia de Educație din Cameră, cu domnul Mischie. Domnulsusținea un doctorat legat de activitatea domnului Grigore Iulian, un tânăr, un personaj politic din PNȚ, care la un moment dat a format un partid dizident.Când domnul Mischie a aflat de această decizie a mea, a spus vorbe profetice și nu glumesc deloc. Mai întâi m-a întrebat dacă sunt prost. Desigur, m-a întrebat asta amical, a dat tot dânsul răspunsul că nu și mi-a spus: cum e posibil să pui o asemenea problemă. Mi-a spus că peste 10 ani, cine nu o să aibă doctorat o să fie ultimul om. Mi-a spus, păi ce are importanță că nu dorești să faci o carieră științifică. Du-te acolo, timpul trece doctoratul vine. Domnia sa a devenit între timp doctor, nu am niciun fel de îndoială asupra temeiniciei, dar vorbele au fost adevărate, în sensul că, într-adevăr, numărul nedoctorilor din România este din ce în ce mai mic. Cred că noi am devenit o minoritate, adică nu cred, sunt sigur. Nu regret acest tip de alegere, pot să regret că nu mi-am văzut de doctorat, eventual lăsând politica, asta pot să regret, deși nici pe asta n-o regret. Ca atare, îi spun și doamnei Zoe Petre, mulțumindu-i încă o dată, când nu mai sunt nici senator, nici deputat, nu mă mai apuc nici de doctorat”, a povestit Crin Antonescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s