Clasele de învăţământ profesional refuzate la Gorj !?

DeschidereMinisterul Educației, a publicat în cursul acestei săptămâni, metodologia de admitere și de funcționare a învățământului profesional cu durata de trei ani. Astfel, elevii clasei a VIII-a care doresc să urmeze această formă de învățământ se vor putea înscrie la școlile profesionale. Doar liceele care au contracte încheiate cu operatorii economici sau instituţii publice pot organiza clase de învățământ profesional. Potrivit unor surse din ISJ Gorj, sunt licee din Târgu-Jiu care au refuzat organizarea unor astfel de clase.

Am trăit să o vedem şi pe asta, liceele din Târgu-Jiu refuză clase de învăţământ profesional pe motiv că nu există interes din partea elevilor. Elevii Gorjului trebuie să știe faptul că învățământul profesional va dura trei ani, spre deosebire de anii trecuți, când această formă de învățământ dura doar doi ani. În primul an de studiu, aceștia vor face pregătire profesională de bază, iar în următorii doi ani vor face pregătire de specialitate. La aceste clase se pot înscrie atât elevii care anul acesta vor absolvi clasa a VIII-a, cât și absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare.
Elevii pot studia maximum 2 calificări profesionale din acelaşi domeniu şi numai în cazuri excepţionale, cu aprobarea Ministerului Educaţiei Naţionale, se poate organiza o formaţiune de studiu şi pentru 2 calificări profesionale din domenii diferite de pregătire.
Admiterea la o clasă profesională se va face pe baza unei fișe de înscriere, precum și pe baza unor probe suplimentare de admitere pe care le pot organiza liceele. Înscrierea la profesională se va face în perioada 26-27 mai, iar în perioada 29-30 mai se va desfășura examenul de admitere la liceele care organizează preselecție, urmând ca rezultatele să fie afișate pe data de 4 iunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.