Mii de enoriași așteptați la Tismana și la Lainici

M TismanaÎn pofida timpului nefavorabil, Mănăstirea Tismana va deveni din nou loc de pelerinaj pentru mii de enoriaşi din judeţul Gorj şi din întreaga ţară. Autorităţile locale şi-au luat deja măsuri pentru ca cei prezenţi la slujba de Înviere să aibă un Paşte ferit de incidente şi speră ca vremea să ţină cu enoriaşii. Forţele de ordine vor avea misiunea să gestioneze aglomeraţia din preajma lăcaşului de cult.

Cei care vor ajunge mai ales la Tismana, acolo unde Poliția Rutieră Gorj se ocupă de organizare, trebuie să se înarmeze cu răbdare și cu răbdare la  încăpățânarea agenților de a bloca accesul spre lăcașul de cult cu mașinile din dotare și cu cele ale rudelor și pilelor. De când PROTV a renunțat la transmiterea evenimentului, cei veniți au de suferit din cauza proastei organizări.

Mănăstirea Tismana va fi din nou neîncăpătoare de Paşte. Lăcaşul de cult, vechi de peste 600 de ani şi unic în România, atrage credincioşi din toate zonele ţării, iar Paştele petrecut aici are o însemnătate aparte. Nu același lucru se întâmplă la Lainici, unde Poliția Locală Târgu-Jiu și-a făcut datoria în fiecare an.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.