România nu trebuie să abandoneze pe românii din Transnistria

 

Crin AntonescuPreședintele PNL, Crin Antonescu, a declarat , la Realitatea TV, că autoritățile române „nu au voie să îi abandoneze” pe românii din Transnistria, față de care au aceeași responsabilitate ca și față de românii din țară.

Pentru românii din Transnistria

Crin Antonescu a declarat:”N-avem voie să îi abandonăm. Ei sunt nu partea vie — că vii suntem mai mulți în țară, dar ei sunt partea eroică. Nu mă sfiesc să folosesc acest termen. A lupta pentru ceea ce este mai viu în noi și mai puternic, adică limba — limba este esența identității, cel puțin pentru noi, noi nu avem un element mai puternic de identitate, alte națiuni au — și lupta acestor oameni este eroică. Eroismul nu este numai la război, eroismul este și în fiecare zi. Nu avem dreptul să îi abandonăm. Transnistria, din punct de vedere și al dreptului internațional și al realităților geopolitice, este o parte componentă integrantă a Republicii Moldova. Acești oameni, 250.000, sunt români, indiferent ce s-ar întâmpla cu Transnistria, și responsabilitatea oricăror autorități de la București, în primul rând a președintelui României, față de acești oameni este egală cu responsabilitatea față de toți cetățenii români din România”.

România va rămâne pe poziție

„Indiferent cine va fi președinte al României, trebuie să se poarte cu responsabilitatea, dar și cu forța pe care i-o dă apartenența României la cea mai puternică alianță politică și militară care a existat vreodată în istorie, și anume la NATO, ceea ce nu înseamnă agresivitate, provocare, stârnire, ci care înseamnă poziție de fermitate și care înseamnă să îi spui domnului Putin că, exact cum e legitimă preocuparea lui pentru soarta rusofonilor, rușilor din teritoriile altor state, care ruși, rusofoni nu au o problemă din partea statului respectiv, că ei nu mai sunt sub controlul de facto al statului respectiv… Păi ce probleme au rușii din Transnistria din partea Guvernului de la Chișinău? Guvernul de la Chișinău nu controlează Transnistria. Dar exact cum este legitimă preocuparea lui, este legitimă preocuparea mea pentru români care sunt în Ucraina, Transnistria sau Rusia”, este de părere Crin Antonescu.(Sursa AGERPRES)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.