Tichetele de vacanţă pentru bugetari, vehicul electoral pentru Ponta

 

 

Ponta Asalt 1Parlamentul României a votat ieri o nouă lege pentru acordarea voucherelor de vacanță care înlocuiește prima de vacanță sau biletele de odihnă, ca măsură declarată suport pentru turism. Din nefericire, pare mai degrabă doar un joc de imagine prin care premierul îşi securizează voturile angajaţilor de stat pentru prezidenţiale.

Modificările majore ale noii legi adopate ieri în Parlamentul României pentru acordarea voucherelor de vacanță – prin care se înlocuiește prima de vacanță sau biletele de odihnă, ca măsură declarată suport pentru turism – sunt:

– Pentru angajat: s-a eliminat scutirea de la plata CAS a echivalentului voucherului de vacanță prin modificarea art. 3 alin 3 din OUG; așadar, sumele echivalente se iau în calcul la stabilirea veniturilor salariale pe baza cărora se calculează CAS. Actorii din domeniul turismului sunt convinși că impactul voucherelor ar fi fost de cel puțin 4 ori mai mare dacă voucherele ar fi fost scutite fiscal.

– Pentru angajator: cheltuielile cu voucherele de vacanță sunt deductibile la impozitul pe profit în cuantumul a maximum 6 salarii minime brute pe țară.

– Beneficiarii sunt angajații din societățile și companiile naționale unde statul este acționar minoritar sau majoritar conf. Legii 31/1990; din regiile autonome; din instituțiile publice conf. Legii 500/2002 și a Legii 273/2006 a finanțelor publice.

– Autoritatea Națională de Turism este singurul emitent de vouchere de vacanță. Până acum emitenții erau autorizați de Ministerul Finanțelor Publice. Acum se emit doar în sistem on-line.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.