Ion Călinoiu are un nou vicepreşedinte de Consiliu Judeţean

CJ Deşi în ultima săptămână a „încercat” de zor, Ion Călinoiu nu l-a salvat pe vicepreşedintele Ciprian Florescu de la demitere, 18 dintre cei 33 de consilieri judeţeni votând pentru Marian Pungan de la PPDD pentru această funcţie, vineri, 13 iunie a.c.  Ion Călinoiu nu a vrut să participe la şedinţa Consiliului Judeţean din 13 iunie 2014 deşi dispune de voturile necesare de control, inclusiv din tabăra Opoziţiei. Sacrificarea lui Ciprian Florescu este o etapă în lupta pentru supremaţie dintre cele două grupări din PSD Gorj. Secretara Consiliului Judeţean, Cristina Rădulea Zamfirescu-fiica fostei amante a lui Ion Călinoiu, Zoica Zamfirescu-va fi acuzată de abuz în serviciu pentru neconvocarea şedinţei extraordinare şi obstrucţionarea activităţii Consiliului Judeţean Gorj.

Şedinţa de Consiliu Judeţean a fost  prezidată de vicepreşedintele Mădălina Ciolocoi. La şedinţă nu au participat consilierii PSD, preşedintele Ion Călinoiu, dar nici secretarul judeţului, Cristina Rădulea Zamfirescu. Deşi a fost  convocată de o treime din consilieri, conducerea Consiliului consideră şedinţa nelegală pe motiv că nu este justificat caracterul de urgenţă al întâlnirii.
Conflictul a pornit la şedinţa de luna trecută, atunci când consilierii PDL, PNL şi PP-DD au cerut amânarea unui proiect de pe ordinea de zi până la prezentarea unui audit la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Supărat că i-a picat un proiect, Ion Călinoiu a anunţat şedinţă de consiliu pentru schimbarea majorităţii. Pe ordinea de zi era revocarea Mădălinei Ciolocoi din funcţia de vicepreşedinte, dar şedinţa nu s-a ţinut în lipsă de cvorum deoarece au lipsit consilierii PDL-PNL şi PP-DD. În aceeaşi zi, Opoziţia a convocat şedinţă extraordinară pentru data de 13 iunie, pe care Consiliul Judeţean nu o recunoaşte. Opoziţia a anunţat că va face plângere penală pe numele secretarului judeţului pentru abuz în serviciu deoarece nu-şi respectă sarcinile din fişa postului.

Ciprian Florescu face haz de necaz

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj,  Ciprian Florescu,  spune că este amuzat de situaţie pentru că deciziile luate astăzi nu vor fi aplicate. El a adăugat că niciun consilier al PSD nu a fost convocat, deşi acest lucru era în atribuţiile secretarului Consiliului Judeţean. Mai mult, el a comparat numirea lui Marian Pungan cu cea a liderului PSD Mircea Geoană. „Cu regret, îl informez pe domnul Pungan că este vicepreşedinte aşa cum a fost şi Geoană preşedinte”, a mai spus acesta.

De altfel, secretarul Consiliului Judeţean, Cristina Rădulea Zamfirescu, a declarat că nu va da aviz de legalitate pe hotărârile luate azi în şedinţa extraordinară. Aceasta a declarat că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu poate fi schimbat în şedinţă extraordinară, ci doar într-una ordinară.

„Apreciem că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru convocarea unei şedinţe extraordinare”. Acesta este punctul de vedere transmis în scris de juriştii Consiliului Judeţean Gorj, la solicitarea celor 18 consilieri judeţeni de la PNL, PDL şi PPDD, care au cerut convocarea unei şedinţe extraordinare pentru vineri, 13 iunie, pentru schimbarea majorităţii. Cristina Rădulea Zamfirescu – secretar juridic şi Costel Marcău – director Direcţia Juridică au susţinut în scris că respectivii consilieri nu puteau convoca şedinţă extraordinară, deoarece punctele de pe ordinea de zi se referă la organizare internă, nu la situaţii excepţionale, care nu suportă amânare. Juriştii lui Călinoiu au demonstrat astfel că nu au citit Regulamentul pe baza căruia funcţionează CJ Gorj, care arată clar că numai preşedintele poate convoca şedinţă ordinară, în timp ce consilierii pot convoca doar şedinţe extraordinare. Ori juriştii de la consiliul judeţean nu ştiu carte, ori îndeplinesc ordine ilegale, pentru care vor fi acuzaţi de abuz în serviciu, după cum a anunţat deja opoziţia.
Liderii opoziţiei susţin că şedinţa a fost legală în ciuda punctului de vedere transmis de către juriştii Consiliului Judeţean. „Am primit pe mail un punct de vedere al Compartimentului Juridic semnat de secretarul judeţului, Cristina Rădulea Zamfirescu şi de către domnul director Marcău. E doar un punct de vedere. Acel punct de vedere, emis de secretarul judeţului, nu are legătură cu legea. Legea este foarte clară sub acest aspect. Caracterul extraordinar al şedinţei rezultă din faptul că este convocată de o treime dintre consilieri şi legea prevede ca atunci când o şedinţă este convocată de o treime din consilieri, şedinţa este extraordinară”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj. Şi Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta PNL Gorj, este de aceeaşi părere. „Din punct de vedere al cerinţelor consilierilor judeţeni, eu cred că şedinţa de vineri este legală. Am fost în concordanţă cu Legea Administraţiei Publice Locale, am fost în concordanţă cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean Gorj. Convocarea trebuie făcută prin intermediul secretarului general al Consiliului Judeţean Gorj”, a declarat Mădălina Ciolocoi.
Potrivit cotidianului „Pandurul”, punctul de vedere al juriştilor lui Ion Călinoiu este contrazis chiar de Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean. Potrivit art. 32: „Consiliul Judeţean Gorj se întruneşte în şedinţă ordinară în fiecare lună, la convocarea preşedintelui consiliului judeţean, iar în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului ori la solicitarea prefectului (…)”. Acelaşi articol menţionează: „Convocarea Consiliului Judeţean Gorj se face în scris, prin intermediul secretarului judeţului, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel mult 3 zile înaintea celor extraordinare”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.