Niculina Mocioi executată în stil mafiot de cuplul Ion Călinoiu-Dan Diaconescu

Niculina Mocioi

Că partidul lui Dan Diaconescu este unul în disoluţie nu este un secret pentru nimeni, respectiva formaţiune politică mai trăieşte doar prin organizaţiile de la Gorj, Mehedinţi şi Satu Mare. Este posibil deja să vorbim la trecut de vreme ce filiala Gorj a fost decapitată pentru o ipotetică intrare la guvernare. Deputatul Niculina Mocioi a fost înlăturată din fruntea filialei judeţene pentru că a refuzat o înţelegere cu „baronul” de Gorj, Ion Călinoiu.

La Gorj se duc lupte crâncene pentru obținerea majorității în Consiliul Județean! După ce PP-DD a anunțat că va face alianță cu PNL și PDL în Consiliul Judeţean, noua majoritate a votat vineri  schimbarea din funcție a vicepreședintelui Ciprian Florescu, de la PSD. Astfel, cei 18 consilieri prezenți l-au numit în funcția de vicepreședinte al CJ Gorj pe Marian Pungan, consilier PP-DD. Apoi, secretarul Consiliului Judeţean, Cristina Rădulea Zamfirescu, a declarat că nu va da aviz de legalitate pe hotărârile luate vineri  în şedinţa extraordinară. Aceasta a declarat că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu poate fi schimbat în şedinţă extraordinară, ci doar într-una ordinară.   

Surprinzător pentru unii, lovitura a venit însă de la București. După cum informează site-ul STIRI PE SURSE, Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, care nu a participat la ședința Consiliului de vineri, se pare că ar fi tras sforile. Astfel, conducerea centrală a PP-DD a decis dizolvarea Biroului Permanent Județean Gorj. Liderul PP-DD, deputatul Niculina Mocioi, și-a exprimat regretul față de decizia suspectă a șefilor.

Conducerea centrală a Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) a luat decizia, vineri, 13 iunie 2014, de dizolvare a Biroului Permanent Judeţean Gorj şi numirea ca preşedinte interimar a doamnei Diana Voiculescu, prim-vicepreşedinte PP-DD, care o înlocuieşte din funcţie pe Niculina Mocioi. Măsura a venit la câteva ore după ce PP-DD a obţinut în Gorj funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, înlocuind un membru PSD, un succes important al organizaţiei, care a fost posibil printr-o înţelegere cu alianţa de dreapta PDL-PNL.

Deputatul Niculina Mocioi regretă faptul că democraţia în Gorj nu a supravieţuit decât câteva ore. „Schimbarea majorităţii într-un consiliu judeţean este un act democratic, pe care Ion Călinoiu şi colegii săi din PSD nu îl pot înţelege. Îmi doresc ca majoritatea constituită astăzi, care este în favoarea judeţului Gorj, dar şi a PP-DD, să reziste. Dacă nu, rămân cu satisfacţia că gorjenii au înţeles că o schimbare se poate produce şi în Gorj, poate nu acum, dar în mod sigur în 2016”, a spus Niculina Mocioi.

Deputatul Niculina Mocioi şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu măsura luată: „Am o mare dezamăgire, nu pentru mine, pentru că viitorul meu politic depinde numai de mine. Dezamăgirea este legată de proiectul politic care a însemnat PP-DD, proiect în care la un moment dat au crezut peste un milion de români. Pot să înţeleg măsura înlocuirii mele de la conducerea partidului, dar nu şi dizolvarea întregului Birou permanent, care să nu uităm că a avut cel mai bun rezultat din ţară la alegerile europarlamentare, cel mai bun însemnând dublu şi ceva decât media pe ţară”.

Decizia organizaţiei centrale arată că toate structurile teritoriale din cadrul PP-DD Gorj vor pune la dispoziţia preşedintelui interimar toate documentele interne de partid, necesare îndeplinirii atribuţiilor specifice.

Niculina Mocioi, spre alianţa PNL-PDL?

Deputatul Niculina Mocioi a precizat că va anunţa luni o decizie legată de rămânerea sau nu în partidul în care şi-a început cariera politică. „Mă simt deja exclusă, fără ca aceasta să fie alegerea mea. Am fost îndepărtată de la conducerea partidului prin e-mail, fără să fiu convocată la o discuţie unde să mi se ceară explicaţii sau să mi se spună motive. O decizie fermă voi anunţa luni, după ce voi discuta cu conducerea partidului şi liderul de grup, în măsura în care mai este ceva de discutat. Chiar dacă voi pleca, nu intenţionez să mă înscriu foarte repede într-un alt partid, deoarece nu cred că poţi să fii dimineaţa la PP-DD şi seara la o altă formaţiune politică”.

Niculina Mocioi asigură toţi gorjenii că îşi va face în continuare datoria de deputat şi rămâne o susţinătoare a ideii că în România se poate face politică în interesul oamenilor, dar pentru asta este nevoie de o reformă profundă a partidelor şi a sistemului politic. Un sistem politic care să nu mai domine, ca astăzi, administraţia, instituţiile publice, chiar şi afacerile private. Pentru asta este nevoie ca tinerii să intre în politică şi odată intraţi să nu ia metehnele baronilor îmbătrâniţi în rele”, a concluzionat Niculina Mocioi.

Din informaţiile pe care le deţinem până la această oră, Niculina Mocioi va activa, cel mai probabil, în noul partid de dreapta care se creează prin contopirea PNL cu PDL. După cum se ştie, aceasta deţine la Gorj cel mai influent cotidian local, unul care are o poziţie constantă anti-PSD.mocioi 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.