Lovitură devastatoare pentru Traian Băsescu, fratele după gratii pentru trafic de influenţă

 

mircea-basescuMircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a ajuns în închisoare după ce a promis interlopului Bercea Mondialul că îl va scoate din închisoare contracost. În momentul când ţiganii s-au văzut şi la zdup, a existat şi un flagrant, şi cu banii luaţi au dat publicităţii nişte filmări care nu arată deloc că ar fi fost făcute de nişte analfabeţi. Acest caz ar putea aduce suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit referatului întocmit de procurorii DNA, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a uzat de calitatea sa de membru al familiei prezidenţiale.Astfel, procurorii notează, de asemenea, că faptele lui Mircea Băsescu sunt de o “gravitate excepţională” şi că ordinea publică este pusă în pericol dacă acesta ar fi lăsat în libertate.

Fratele preşedintelui este acuzat de trafic de influenţă, procurorii precizând totodată că nu există probe care să arate că Mircea Băsescu ar fi intervenit pe lângă Traian Băsescu pentru a obţine graţierea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
„La începutul anului 2011, după ce față de A. S. s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, A. F. i-a remis lui Căpățînă Marian Adrian suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de A. S. și a altor cereri incidente în respectiva cauză. Ulterior, pentru că A. S. nu a fost pus în libertate, A. F. i-a remis și suma de 350.000 de euro lui Căpățînă Marian Adrian, în același scop. Data exactă a celor două momente în care A. F. i-a remis sume de bani lui Căpățînă Marian Adrian nu a fost încă stabilită, dar, din probele administrate, rezultă că intervalul în care aceste evenimente au avut loc este cuprins între 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de A.S.) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond). Din suma totală de 600.000 de euro remisă de A. F. lui Căpățînă Marian Adrian, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru A. S., adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Pentru faptul că a intermediat remiterea banilor, Căpățînă Marian Adrian și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la A. F.”, se arată în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Mircea Băsescu.
Procurorii DNA au dispus joi seară punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 ore a lui Mircea Băsescu, sub acuzația de trafic de influență.
Fratele președintelui este acuzat de procurori că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial ca să-l scape pe interlop de pușcărie sau să obțină o pedeapsă mai mică pentru acesta.
După emiterea ordonanței de reținere, fratele preşedintelui a ajuns joi seară la arestul central al Poliţiei Capitalei.
Vineri, la Tribunalul Bucureşti, Mircea Băsescu a fost condamnat pentru 30 de zile cu drept de recurs.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s