Din vina autorităţilor, circulaţia pe Transalpina va fi blocată timp de câţiva ani

 

??????????????????????????????????????????????????????Gorjenii în general şi cabanierii din Rânca, în special, sunt consternaţi de decizia lui Victor Ponta de a bloca Transalpina pentru rigori rutiere care nu au existat nici până acum. Guvernanţii nu au făcut nimic la acest drum şi acum blochează accesul turiştilor deşi nu se lucrează şi oricum se circulă în zonă doar trei luni pe an. Gorjeanul prin adopţie, Narcis Neaga, mai-marele CNADNR, protejatul lui Victor Ponta, se pare că o face deliberat pentru favorizarea Transfăgăraşanului şi zonei sale.

Aflăm mai nou că CNADNR nu reuseste să rezilieze contractul încheiat cu firma Romstrade, implicată in modernizarea soselei Transalpina, astfel ca traficul rutier rămâne inchis pe drumul respectiv, desi acest lucru influenteaza negativ turismul din zona Ranca, a declarat, luni, directorul general Narcis Neaga. DN 67C are caracter de santier, autorităţile având o vină majoră pentru această stare de lucruri. Românii nu vor mai circula în următorii ani pe Transalpina din vina exclusivă a netoţilor promovaţi de Victor Ponta.

Narcis Neaga, fostul ziarist de la RCS Târgu-Jiu, nu este deloc preocupat de momentul când se va circula pe drum. Dobitocul promovat politic spune cu gura lui că singura preocupare la compania pe care o conduce este calcularea  pagubelor si va apela la instanta pentru a obtine inclusiv rezilierea contractului incheiat cu Romstrade, firma respectiva incepand lucrarile de modernizare a soselei in 2007, muncitorii fiind retrasi insa de pe Transalpina in 2012, dupa arestarea patronului Nelu Iordache. Adică de aia nu se lucrează pe Transalpina…

Narcis Neaga spune:”Până la sfarsitul lunii iulie, vrem sa vedem ce prejudiciu a produs necontinuarea contractului pentru CNADNR pentru ca exista doua tipuri de prejudiciu. Unul e prin necontinuarea contractului, iar celalalt e datorat escaladarii preturilor si calitatii lucrarilor. Cand avem aceste toate aceste date ne adresam justitiei si aceasta va spune da sau nu pentru reziliere. De ce nu vrea casa de insolventa rezilierea? Simplu, pentru ca noi mai avem sa le platim din acest contract aproximativ 400 si ceva de milioane de lei pana la sfarsitul lui 2015, lucru foarte convenabil pentru casa de insolventa”, mentioneaza Neaga.

Conform acestuia, lucrarile la Transalpina sunt finalizate in proportie de 75-80%, insa soseaua nu are elemente de siguranta, de genul parapetelor de protectie, al indicatoarelor rutiere sau chiar al marcajelor. Menţionăm că dobitocul a lăsat circulaţia liberă până acum, pentru oricare din decizii trebuind să plece acasă.

Directorul general al CNADNR spune ca nu doreste ca turistii veniti pe munte sa fie implicati in evenimente rutiere si, ca urmare, singura decizie pe care o poate lua este aceea de a mentine circulatia inchisa pana la finalizarea litigiului cu Romstrade.

„Daca se intampla cel mai mic accident suntem pusi la zid cu totii. De asemenea, nu putem face o preluare pentru punere in trafic pentru ca miza adevarata o reprezinta viciile ascunse pe care noi incercam sa le descoperim. Situatia e neplacuta pentru toti cei din zona, pentru ca inseamna o franare a dezvoltarii turismului, lucru care va fi cuantificat in prejudiciul pe care il calculam. Doar pana la Ranca incercam sa mentinem cu elemente de siguranta traficului ca sa circule in siguranta lumea care vine pana aici. Dupa Ranca, cine va circula, va circula pe propria raspundere. Noi nu deschidem drumul cel putin pana la data la care vorbim acum”, mentioneaza Neaga.

Seful CNADNR spune ca nu stie cand vor putea circula soferii pe Transalpina fara sa riste amenzi pentru ca intra cu masina pe un drum pe care sunt indicatoare prin care sunt avertizati ca circulatia rutiera este interzisa:”Traficul e inchis, drumul nu ne apartine. Soferii ar trebui sa nu fie speriati de amenzi, ci de ce ar putea pati orice, oricand. Amenda o platesti, dar daca patesti ceva? Ati vazut ce am patit dupa 6-7 ani cu tanara care a patit ce a patit si inca o data ne exprimam regretul pentru situatia creata. Daca nu suntem atenti, exista posibilitatea ca aceste cazuri sa se intample zilnic, ceea ce nu ne putem permite si nu neaparat din cauza banilor, ci pentru ca e vorba de o chestiune de viata, de siguranta persoanei. Pana la Ranca lucrurile stau destul de bine din punct de vedere al sigurantei traficului. Pana la Ranca vom intari masurile pentru siguranta traficului. Dupa Ranca nu pot sa afirm acum daca se va deschide acum sau in urmatoarea luna sau doua luni”, a mai declarat Narcis Neaga.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s