Fraudă la Evaluarea Naţională la Bustuchin recunoscută

PanaVă mai aduceţi aminte de profesorul Ioan Pană, fostul director al Liceului Tehnologic din Bustuchin? E vorba de „directorul”  care în urmă cu doi ani era să lase fără Bacalaureat o întreagă generaţie de absolvenţi pe motiv că i-a lăsat pe respectivii elevi „să se relaxeze” la Competenţe şi nu i-a mai chemat la şcoală, motiv pentru care a plătit cu funcţia. Acum a spus altă năzbâtie în faţa anchetatorilor care ar confirma frauda de la Bustuchin.

Din câte se pare, cercetările au fost  extinse în dosarul care vizează suspiciuni de fraudă la Evaluarea Naţională. După audierea celor 36 de elevi a venit rândul profesorilor de la Liceul Tehnologic Bustuchin să dea declaraţii  în acest caz. Unul dintre supraveghetori, fostul director Ion Pană, a făcut o declaraţie de-a dreptul uimitoare după ce a plecat de la Biroul Județean Anticorupție Gorj.

Ioan Pană a mărturisit că absolvenţii de gimnaziu au fost lăsaţi să vorbească între ei, în timpul examenului la care nu au luat note prea mari. „Acum dacă nu au ştiut un sinonim sau ceva le-am mai zis. Au mai și vorbit între ei, dar i-am lăsat ca să nu-i inhib”, a spus Ioan Pană. Cercetările efectuate după sesizările care vizează suspiciuni de fraudă la Evaluarea Naţională au luat amploare la Liceul Tehnologic Bustuchin.

Surse judiciare susțin că există suspiciunea că o persoană din cadrul şcolii ar fi dus pe catedră rezolvările la subiecte, iar profesorii le-ar fi dictat candidaţilor răspunsurile, întrucât camerele de supraveghere nu pot înregistra şi sunetul. Aceleaşi surse susţin că anchetatorii ar fi montat dispozitive care le-ar fi permis să asculte tot ce se vorbea în şcoli. Există şi varianta că înregistrările audio ar proveni chiar de la camerele de supraveghere folosite care au fost setate defectuos. Oamenii legii au solicitat imaginile sursprinse de camerele de supraveghere din toate sălile de examen din judeţ, fiind vorba de peste 400 de dvd-uri. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj nu au oferit deocamdată informaţii, pe motiv că ancheta se află în plină desfăşurare. Suspiciuni de fraudă există şi la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu unde procurorii au dispus și o percheziție informatică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.