Secretara Consiliului Judeţean Gorj poate fi condamnată pentru abuz

CJCristina Elena Zamfirescu Rădulea, secretar al Consiliului Judeţean Gorj pe motiv că este fiica Zoicăi Zamfirescu, cea care a ocupat anterior această funcţie, va trebui să explice în instanţă de ce nu şi-a îndeplinit atribuţiilede serviciu. Specialiştii Prefecturii Gorj au emis un răspuns cu privire la legalitatea şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 13 iunie. Întâlnirea la care au participat cei 18 consilieri a fost declarată nelegală, pe motiv că nu a fost constituită cu respectarea legii deşi singura problemă a fost că secretarul Consiliului Judeţean nu a fost lăsat la şedinţă de Ion Călinoiu.

Ameninţat de mai multe ori în ultimul an că îşi pierde serviciul dacă nu răspunde la ordinele lui Ion Călinoiu, Liviu Diaconescu, şef Serviciu Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj, a declarat presei locale: „Atribuţiile Instituţiei Prefectului sunt de a verifica actele administrative adoptate de consiliile locale şi judeţene şi comunicate spre verificarea legalităţii de secretarul Unităţii Administrativ Teritoriale în cauză. În situaţia de faţă, nu avem o astfel de comunicare a unor acte administrative adoptate de Consiliul Judeţean, acte care să ne fi pus pe noi în situaţia de a ne exercita atribuţiile prevăzute de legea 340, lege potrivit căreia verificăm actele emise şi adoptate de autorităţile locale. Pentru că ni s-a cerut doar punctul de vedere asupra legalităţii şedinţei, am analizat la nivelul compartimentului de specialitate din cadrul Instituţiei Prefectului dacă şedinţa respectivă a întrunit condiţiile de legalitate şi am concluzionat că respectiva şedinţă nu întruneşte condiţiile de legalitate, în sensul că o şedinţă de Consiliu Judeţean nu se convoacă prin presă de o parte din consilieri, iar la respectiva şedinţă nu a participat secretarul judeţului, participare care conduce la nelegalitatea şedinţei. Hotărârile adoptate în şedinţa respectivă nu sunt evidenţiate în Registrul Unic de Evidenţă a Hotărârilor Consiliului Judeţean, nu au fost contrasemnate de secretar şi am concluzionat că respectivele înscrisuri nu reprezintă acte emanate de Consiliul Judeţean”.
Situaţia va fi tranşată la Tribunal

Liviu Diaconescu a mai spus că instituţia pe care o reprezintă nu are de ce să atace în contencios administrativ hotărârile adoptate atunci, pe motiv că ele nu au caracter de acte administrative, iată declaraţia: „Cercetarea noastră nu a avut ca obiectiv să stabilim de ce nu s-a întrunit legal consiliul. Nu intră în atribuţiile noastre. Nu pot să spun cine ar trebui să se pronunţe cu privire la neconvocarea legală a Consiliului Judeţean şi nici cine e responsabil. Acolo nu s-au adoptat hotărâri care să poată fi catalogate drept acte administrative. Noi doar verificăm legalitatea actelor care ne sunt comunicate, ori, în cazul de faţă, nici nu avem comunicate din partea secretarului judeţului astfel de acte. Dacă am fi puşi în situaţia ca secretarul judeţului să ne comunice documentele înregistrate în Registrul de Evidenţă, cu referat că nu le contrasemnează şi motivele pentru care face asta, atunci am fi puşi în situaţia să ne pronunţăm pe legalitatea documentelor, iar dacă le-am considera ilegale, le-am ataca în contencios sau am cere revocarea lor”.
Secretarul Consiliului Judeţean Gorj are deja o plângere penală pentru abuz în serviciu iar în alte cazuri similare din ţară s-a lăsat cu condamnări cu suspendare, suficiente însă pentru demiterea din funcţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.