Doi directori de liceu şi un om de afaceri reţinuţi pentru fraudă la Bacalaureat în Târgu-Jiu

 

 

ArestariDupă Evaluarea Naţională, unde au apărut mai multe cazuri de fraudă la Bustuchin şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, şi Bacalaureatul la Gorj s-a lăsat cu fraude. Omul de afaceri Nicu Creţu, patronul cunoscutului restaurant REBECA, a dat mită în bani şi produse ca cei doi gemeni ai săi să ia medie mare la Bacalaureat. Se pare că darea de mită s-a finalizat după contestaţiile afişate vineri la Târgu-Jiu.

Învăţământul din Gorj trece printr-un uriaş scandal după ce mai mulţi directori de licee au fost arestaţi sau chemaţi la audieri după ce ar fi luat mită de la omul de afaceri Nicu Creţu. Au fost reţinuţi Gabriel Răscol, directorul Liceului Sportiv Târgu-Jiu şi Vasile Udroiu, director adjunct Liceul Energetic Târgu-Jiu, şi au dat cu subsemnatul la Parchet Codruţa Bâzocu, director adjunct Colegiul Tehnic Nr 2 şi Niculina Chiţulescu, director Colegiul Tehnic Motru.

Din câte se pare, Nicu Creţu, patronul restaurantului Rebeca din Târgu Jiu, tatăl a doi băieţi care au promovat Bacalaureatul cu medii de 8.78 şi 9.35, a dat mită pentru promovarea odraslelor sale. Unul dintre băieţi şi-a majorat nota la Limba română cu aproape un punct după contestaţii. Poliţia a făcut percheziţii în cursul zilei de ieri. Potrivit unor surse, la percheziţii s-au găsit şi sume mari de bani, iar sâmbătă audierile vor continua cu alte ca
zuri de fraudă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.