Viitura de la Novaci l-a adus pe Ponta în Gorj

 

Inundatii NovaciAjuns tot mai rar în Gorj, un judeţ unde echipa Ion Călinoiu-Florin Cârciumaru nu prea mai face performanţă, premierul Victor Ponta s-a văzut obligat să vină după ce o uriaşă viitură pe Gilort a măturat localităţile Novaci, Bengeşti-Ciocadia, Albeni ş.a. Ce nu face omul în campanie, până şi o emisiune SINTEZA ZILEI în premieră de la Novaci.

Cei aproximativ 300 de locuitori din oraşul gorjean Novaci care marţi după-amiază au fost evacuaţi din casele lor, în condiţiile în care era aşteptată o nouă viitură pe râul Gilort, au revenit în locuinţe, autorităţile considerând că nu mai sunt în pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului localităţii Novaci, Dumitru Leuştean, tuturor cele aproximativ 300 de persoane care fuseseră evacuate din case, unele cu ajutorul mascaţilor, în condiţiile în care refuzau să plece, li s-a permis să se întoarcă în locuinţe, marţi seară.

Primarul a precizat că nu mai există pericolul producerii unei noi viituri pe râul Gilort, deşi debitul râului se menţine în continuare foarte ridicat.În zonă intervin în continuare echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj pentru consolidarea unui mal de protecţie pe râul Gilort, unde viitura a distrus, în cursul zilei, un dig de beton vechi de 50 de ani.

În această seară, Mihai Gâdea de la Antena 3 şi proaspătul candidat la Preşedinţie au făcut o emisiune de la faţa locului. Victor Ponta se va caza în zonă dar nu „acasă” la Baia de Fier, unde a motivat că nu are energie electrică, ci la Novaci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.