PDL-ul și PNL-ul din Gorj pierd primari la greu prin ordonanța ”migrației”a lui Liviu Dragnea

 

DragneaLiderii politici ai Opoziției din Gorj riscă să rămână fără majoritatea primarilor după ce majoritatea dintre ei și-au exprimat dorința de a părăsi PDL și PNL. Pe lângă primarii anunțați de presa locală, liberalii de la Bumbești Jiu și  Aninoasa și pedeliștii de la Tulburea și Samarinești, sunt așteptați în PSD primarii de la Rovinari, Drăguțești și Câlnic și în PLR cei din Bâlteni și Novaci.

Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată joi, 28 august 2014, pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile unor article din Statutul aleşilor locali, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţe, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor.

Secretarii unităţilor teritoriale au termen ca în 10 zile de la exprirarea celor 45 de zile să comunice situaţia centralizatoare la instituţia prefectului.

Candidaţii de listă care nu au fost aleşi şi au fost declaraţi supleanţi, în caz de vacanţă a mandatelor, vor ocupa poziţiile vacntate cu condiţia confirmării în formă scrisă de conducerea judeţeană a partidului de care aparţin.

În Gorj se așteaptă ca mare parte din primarii Opoziției, printre care Constantin Bobaru de la Bumbești Jiu și Dorin Filip de la Rovinari să treacă în barca Puterii în PSD sau PLR.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s