Primarul de Padeș, Mihai Troacă, a fost reținut pentru activitatea de om de afaceri

 

Foto 1
Foto 1

Primarul Mihai Troacă, cel care păstorește comuna Padeș din 2012,  a fost audiat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, după care a fost reţinut pentru 24 de ore. Acuzația se referă la activitatea de om de afaceri dinainte de 2012 și ca urmare e curios cum își justifică autoritățile ”arestul preventiv”.

Implicat în mai multe dosare și scandaluri, prezentate și de săptămânalul nostru uneori în exclusivitate, Mihai Troacă, primarul de la Padeș a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost însoţit la audieri de trei avocaţi.  Prejudiciul se ridică la peste 2,6 milioane de lei. Potrivit IPJ Gorj, „în perioada 2009-2012, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate din vânzarea de agregate minerale şi prestări servicii, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 2,6 milioane lei“.

  Primarul Mihai Troacă va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.   Condamnat la un an cu suspendare   Mihai Troacă mai este cercetat penal într-un dosar penal în care prejuduciul se ridică la suma de 871.000 de euro, alături de Şerbu Galina, administrator al unei firme, de la care Troacă a achiziţionat mai multe utilaje cu încălcarea legii, aşa cum susţin anchetatorii. În acest dosar se efectueză o expertiză. Primarul a fost condamnat penal la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere în perioada de suspendare a pemisului.

   Mihai Troacă are mai multe afaceri pe raza comunei pe care o păstoreşte. Acesta deţine o staţie de sortare pe raza localităţii şi comercializează nisip şi diverse tipuri de piatră şi pietriş. De asemenea, primarul mai deţine un complex de agrement şi de vacanţă în satul Cerna Sat, compus dintr-o pensiune, căsuţe pentru cazare şi un lac. 
Citeste mai mult: adev.ro/nbosdu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.