Universitatea ”Constantin Brâncuși” obligată să intre în restructurare de personal

 

100_4420

Din cauza fondurilor insuficiente, studenți puțini și performanțe reduse, Universitatea ”Constantin Brâncuși” a primit în anul trecut ajutoare financiare substanțiale. Acum banii trebuie înapoiați, de aici și demisia rectorului Moise Bojincă. Restructurările vizează posturi și reduceri de investiții.

Vin vremuri grele la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, anunțate deja prin demisia fostei conduceri.Consiliul National pentru Finanțarea Învatamantului Superior explică într-un document recent că „in contextul finanțării scăzute si a dificultatii universitatilor de a face fata tuturor cheltuielilor, in cursul anului 2013, un numar semnificativ de universitati au facut solicitări de alocare de fonduri in afara formulei de calcul. Pentru a raspunde acestor solicitari, s-a adoptat solutia de a acorda diverse sume ca avans unora dintre universitatile solicitante, urmând să se realizeze ulterior o regularizare. Consiliul a sustinut faptul ca universitatile trebuie sprijinite pentru a putea functiona normal; in acelasi timp, Consiliul a solicitat ca universitatile, indeosebi cele care au fost ajutate in afara formulei si in anul 2012, sa aplice planuri de redresare structurala a situatiei lor financiare.”

Consiliul precizează ca Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mures, Universitatea „Valahia” din Târgoviste, Universitatea „Constantin Brancuși” din Târgu-Jiu, Universitatea din Petrosani, Universitatea „Eftimie Murgu” din Resita, Universitatea din Pitesti si Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau „au primit ajutoare financiare substantiale din partea MEN atat în 2012, cat si in 2013”.

Potrivit Consiliului Național de Finanțare a Învățământului Superior, acesta „a acceptat optiunea MEN de a sprijini aceste universitati, prin instrumente in afara formulei de finantare, insistand insa asupra faptului ca universitatile respective trebuie să realizeze restructurari în noul an universitar, operând o reducere a costurilor prin statele de funcții.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s