Daniel Burlan, fostul boss SNLO, arestat într-un dosar privind masa caldă a minerilor

 

Daniel BurlanFostul  director al Societății Naționale a Lignitului Oltenia(SNLO), Daniel Burlan, a fost reținut pentru 24 de ore deoarece timp de mai mulți ani a asigurat masa fotbaliștilor de la Minerul Motru la cantina minerilor. Acesta a fost un apropiat al liderului sindical Marin Condescu dar și al lui Ionel Manțog, fost președinte PDL Gorj.

Fostul director general al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, în prezent angajat al Complexului Energetic Oltenia, a fost reţinut, joi, într-un dosar penal în care a fost reţinut şi patronul unei firme care asigura masa caldă pentru minerii din zona Motru. Patronul respectiv este Alexandru Ciorecan, fost director al Unităţii de Cazare Cantine Motru, unitate desprinsă din fosta Regie Autonomă a Lignitului Oltenia şi privatizată, bărbatul devenind acţionar majoritar al acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi sunt acuzaţi de delapidare, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 2,8 milioane lei. Potrivit unor surse judiciare, din ianuarie 2009 şi până în aprilie 2013, cei doi directori au dispus folosirea de fonduri ale SNLO destinate personalului propriu pentru achitarea meselor servite de fotbaliştii de la „Minerul Motru”. Plata consumaţiei sportivilor nu s-a făcut în baza vreunui contract, ci a înţelegerilor directe dintre cei doi directori, Minerul Motru având SNL Oltenia printre finanţatorii săi, susţin sursele citate.

Ca și în alte cazuri în care șeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, vrea să arate că lucrează, nici în acest caz nu se justifica arestul preventiv pentru fapte petrecute cu mai mulți ani în urmă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.