Şi medicii de familie au fost iertaţi de datorii

Spital JudeteanTăvălugul electoral continuă pe banii tuturor românilor. Amnistia fiscală a medicilor de familie a fost adoptată, marţi, de deputaţi. Potrivit legii care a trecut de Cameră, medicii nu vor mai fi nevoiţi să dea înapoi statului banii primiţi pentru funcţionarea centrelor de permanenţă.

Astfel, un număr de 1157 de medici de familie care au efectuat gărzi în centre de permanenţă urmează să beneficieze de amnistie fiscală. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Conform expunerii de motive, un audit al Curţii de Conturi a constatat neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă din mai 2008 şi până în iunie 2011. În unele cazuri, sumele care trebuie date înapoi statului ajung şi la 20-25.000 de lei. Propunerea legislativă prevede astfel „scutirea de la plata acestor bani a medicilor care le-au cheltuit”. Î

Proiectul prevede însă că cei care au dat deja banii înapoi până la intrarea în vigoare amnistierii fiscale, rămân cu ei daţi şi nu le vor mai fi restituiţi. Iniţiatorul legii, deputatul PSD Aurelia Cristea, atrage atenţia că dacă medicii nu ar fi exoneraţi de la plata acestor sume, există pericolul ca medicii să nu mai facă gărzi în centrele de permanenţă.

Amnistia fiscală a medicilor de familie nu este singura facilitate adoptată de Guvern şi trecută prin Parlament.La începutul lunii septembrie, deputaţii au adoptat legea care amnistiază fiscal peste 12.000 de mame şi 80.000 de pensionari.

Legea a primit unde verde în Parlament, după ce, deputaţii au adoptat extinderea amnistierii la toţi bugetarii cu venituri salariale constatate nelegale Curtea de Conturi, adică 25.000 de angajaţi. Astfel, toţi bugetarii care au primit sporuri sau alte venituri salariale pe nedrept au scutiţi de la înapoierea banilor luaţi în plus de la stat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.