Constantin Brâncoveanu s-a întors la Mânăstirea Horezu

 

HorezuMoaștele Sf. Martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse sâmbătă la Mănăstirea Hurezi din județul Vâlcea, ctitorie a acestuia, după 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegație clericală condusă de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Î.P.S. Daniel.

Rămășițele pământești ale lui Constantin Brâncoveanu au fost primite la Mănăstirea Hurezu cu onoruri militare, cu sute de preoți și mii de enoriași din județul Vâlcea, urmând ca o parte din acestea să rămână definitiv la Mănăstirea Hurezu, locul în care domnitorul și-a dorit să fie înmormântat.Manifestările religioase din județul Vâlcea prilejuite de această ocazie vor avea loc sâmbătă și duminică. Racla în care sunt expuse aceste oseminte va fi expusă lângă Mănăstirea Hurezu pentru mai multe luni.

În urmă cu o săptămână, tot la Mănăstirea Hurezu, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a donat din partea băncii o replică a sabiei domnului Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea Hurezu a fost ctitorită de Constantin Brâncoveanu. Este în  patrimoniul UNESCO și a fost locul în care Constantin Brâncoveanu, ucis de turci în 1714, și-a dorit prin testamentul său să fie înmormântat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.