Falimentul CE Oltenia pe masa de discuții a ACL

 

Pierderi 1Mai mulţi lideri ACL, Cătălin Predoiu, Andreea Paul, Lucian Bode şi Varujan Vosganian, ultimii doi foşti miniştri ai Economiei, s-au aflat în Gorj în această săptămână. La finalul  întâlnirii cu sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, aceştia au cerut demisia lui Laurenţiu Ciurel pentru rezultatele economice catastrofale,

Mai mulţi lideri ai ACL au dezbătut problemele din CE Oltenia, la Rovinari. Liderii ACL vor formula interpelări şi iniţiative şi vor pune presiune pe actualul Guvern pentru a soluţiona criza din CE Oltenia.  La finalul şedinţei cu sindicatele din CE Oltenia şi CE Hunedoara, fostul ministru al economiei Varujan Vosganian a cerut demisia conducerii CE Oltenia, motivul fiind pierderile înregistrate de companie. Pe primele 6 luni, Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, are o pierdere de 193 de milioane de lei. Vosganian a mai comentat şi afirmaţia lui Laurenţiu Ciurel, care spunea că datele sunt secrete. „Faptul că noi am permis apariţia componentei private în companiile de stat, fie că a fost vorba de vânzarea unor pachete de acţiuni pe bursă, a fost tocmai pentru a transparentiza companiile de stat. (..) Aşadar nu este nimic in neregula. Bilanţul la 6 luni în companiile cu proprietate mixtă nu este secret, asta rămâne la libertatea componentei private sa o facă“, a spus Vosganian. El a mai spus că managementul CE Oltenia este „dirijat politic şi încearcă să transforme CEO într-un instrument politic“. „În neregulă sunt dosarele penale ale lui Ciurel, contractele lui Şova şi Ponta la CEO, acestea sunt în neregulă“, a continuat şi fostul ministru Lucian Bode.

Demisia lui Laurențiu Ciurel

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PDL, a cerut demisia lui Laurenţiu Ciurel, dar înainte să plece trebuie să plătească daune, crede Predoiu: „Premierul Victor Ponta a calificat complexul ca fiind o şandrama. Eu vreau să-i spun de aici, de la Rovinari, alături de colegii mei, ca şandrama este partidul domniei sale şi că şandrama e Partidul Social Democrat. Şi, domnule Ponta, şandramaua se prăbuşeşte pe dumneata, Rovinariul rămâne în picioare. Cer demisia premierului Ponta numai pentru ceea face aici. E o crimă. Vă citez din  vorbele unui om cu care am stat aici pe culoar: dacă iese Ponta preşedinte, murim. Nu o sa moară Rovinariul, Ponta nu o să iasă preşedinte. Cer demisia lui Ciurel sau demiterea lui. Un astfel de om nu are ce să caute să conducă o bicicletă, dar o perlă cum ar trebuie să fie Rovinariul“, a declarat Predoiu.

„Să vină DNA-ul!”

Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, a susţinut că în strategia energetică a ţării cărbunele trebuie să aibă un rol vital pentru siguranţa energetică. El a mai spus că PSD şi-a bătut joc de OUG 109 privind selectarea managementului corporatist. „Când faci o selecţie pe 109, cheltui peste 200 de mii de euro cu aceasta selecţie şi vii cu acelaşi personaj. Sigur s-a folosit de cetăţenia de australian când a fost selectat pe 109. Înainte era român, pe 109 a fost australian. Este chiar exemplul cel mai urât de bătaie de joc a ceea ce noi ne-am propus prin 109, un management profesionist“, a spus Bode.

Pierderi 2Pierderi 3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s