37 milioane de euro pentru troleibuze noi la Târgu-Jiu

 

 

troProiectul care se va derula prin Programul Operaţional Regional, axa 4 pentru dezvoltarea durabilă a oraşelor, se va derula în următorii ani şi va avea ca scop principal dezvoltarea infrastructurii de transport în comun din Târgu-Jiu. 37 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru înlocuirea celor 17 microbuze și 21 de autobuze.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că, pe lângă achiziţionarea unor mijloace de transport moderne, se va extinde şi reabilita reţeaua electrică de transport: „Faptul că prin POR se dă prioritate la transportul cu energia verde, electrică, ne-a determinat să solicităm 15 trolee noi, moderne, care au un consum redus de energie. La cele vechi întreţinerea şi reparaţiile sunt costisitoare şi nu am mai trecut la conservarea transportului în comun cu troleul, ci am demarat acest proiect de modernizare a reţelei deoarece este unul de viitor. Prin acest program se finanţează mijloacele de transport care sunt alimentate cu energie electrică. Vom elabora un proiect şi pe dezvoltare urbană deoarece vrem ca şi pe străzile lateriale, care nu fac obiectul actualului traseu cu autobuze sau trolee, să solicităm finanţare pentru mijloacele de transport alimentate cu energie electrică. Vom încerca să ne axăm pe zona verde pentru a putea duce la bun sfârşit finanţările”,

Proiectul prevede şi înlocuirea staţiilor de redresare şi extinderea de 1.5 km a reţelei către partea de sud a municipiului, pe strada Termocentralei. În momentul de faţă, societatea de transport în comun, Transloc, deţine 17 troleibuze şi 21 de autobuze. Cele mai multe învechite fără aer condiţionat sau înclălzire ineficientă pe perioada rece. Acestea au depăşit cu mult termenul de casare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.