Imperiul lui Nicu Sarcină se clatină din cauza producției de pâine

 

Parchet

Potrivit ziarului ADEVĂRUL, sâmbăta aceasta a fost foarte agitată la Parchetul Județean Gorj. Activitatea a fost mai intensă decât într-o zi obişnuită. Zeci de angajaţi ai lui Nicu Sarcină s-au prezentat astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a da declaraţii în dosarul aflat în care procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, cei audiaţi sunt, în general, angajaţi ai fabricii de panificaţie

După cum v-am informat anterior, ancheta este desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală privind o societate comercială care derulează acţiuni circumscrise  fenomenului de evaziune fiscală de mare amploare, ce vizează sustragerea de la plata parţială a obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat consolidat, prin neevidenţierea tuturor tranzacţiilor comerciale cu produse agro-alimentare, în special de panificaţie. În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2014, procurorii, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, derulează percheziţii simultane în 31 locaţii din judeţele Gorj şi Mehedinţi. În cauză, procurorii beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nicolae Sarcină își liniștește angajații

Nicolae Sarcină a declarat pentru publicația  ”Impact în Gor”,j pe care o patronează, că a făcut afaceri în mod corect şi a achitat toate contribuţiile la bugetul de stat: „Nu am nimic de ascuns şi mă simt un om curat. Am dat mereu dările către stat, şi din acest motiv în ultima perioadă am mai întârziat salariile. Nu am fraudat bugetul de stat cu nimic. Am plătit până la ultimul leu şi am lăsat uneori angajaţii pe ultimul loc la salarii. Mă subordonez organelor de anchetă. Înţeleg că sunt nişte anonime trimise. iar organele statului român au datoria să verifice. Nu comentez acuzaţiile. Ne vom supune tuturor organelor de anchetă şi legilor române, dar nu vreau să se înţeleagă greşit.Nu este nimeni reţinut. S-au ridicat documente, s-au făcut procese verbale şi este firesc ca în baza unor citaţii să fim chemaţi să dăm explicaţii. Cred însă că sunt oameni sau multinaţionale care ar vrea să cumpere această firmă. Le transmit angajaţilor să fim uniţi, să fim puternici. Compania aceasta nu este a mea, este a tuturor gorjenilor şi a angajaţilor. Trebuie să dovedească faptul că au fost, sunt şi vor fi o forţă şi nu trebuie să dezamăgim gorjenii. Probabil am deranjat pe panificaţie că am dat pâinea ieftină. Eu am făcut-o pentru gorjeni pentru că suntem un judeţ sărac. Am vrut să las pâinea cea de toate zilele să aibă un adaos de doar 5%, şi probabil am deranjat pe mulţi care au fabrici de pâine sau morărit. Fac însă apel la toţi colaboratorii să înţeleagă că noi am respectat legea şi nu se va întâmpla nimic. Am mai fost controlat de ANAF şi am demonstrat că nu am luat nici măcar un singur leu din TVA, dar am virat miliarde la bugetul de stat”.

Zvonuri

Printre ziariști a circulat încă de vineri o informație că Nicolae Sarcină și mai mulți apropiați vor fi reținuți. Informația s-ar putea confirma în zilele următoare, patronul SC SUCCES având peste 10 000 de salariați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s