Alina Preoteasa Hagima, gorjeanca vinovată de eșecul votului din Diaspora

 

constantin_preoteasa_3Constantin Preoteasa, fostul director al Direcției de Protecție a Copilului Gorj, a ieșit la pensie dar copii lui ocupă funcții importante în administrația de stat. Dacă despre Claudiu Preoteasa s-a mai vorbit, fiind un apropiat al lui Victor Ponta, despre Alina Hagima, fostă Preoteasa și fostă soție a lui Coco Păun, nu se știu prea multe. Același Victor Ponta a numit-o director general al Departamentului pentru Românii de pretutindeni, cea care se ocupă de distribuirea fondurilor DRP.

Potrivit site-ului stiripesurse.ro, Asociatia Dreptatea Romaneasca sustine ca Alina Hagima nu lipseste niciodata din vizitele externe ale lui Stanoevici si ca ea ar fi de fapt cea care s-a ocupat in mod direct de organizarea alegerilor din Diaspora. ONG-ul si-a ridicat si mai multe semne de intrebare cand a sesizat ca CV-ul si declaratia de avere a Alinei Hagima lipsesc de pe site-ul ministerului, desi acestea ar trebui sa fie publice.

„Ceea ce am descoperit depășește orice imaginație. Alina Hagima, fostă Preoteasa, fostă Păun, este simbolul cumetriei politice românești, un exemplu perfect de cum fata tatii reușeste să ajungă pe cele mai înalte culmi ale puterii, beneficiind în mod direct de relațiile de rudenie sau de putere. Chiar dacă CV-ul doamnei Hagima lipsește de pe internet am reușit să-i reconstituim o parte a trecutului demn de filmele cu de toate. Pe scurt, Alina este fată de baron local, fostă soție de interlop, soră de fin și coleg al lui Victor Ponta și actuală soție de funcționar public.

Căsătorită la 18 ani cu Coco Păun cunoscutul interlop gorjean, Alina este fiica lui Constantin Preoteasa  un baron local care, în anul 2004, l-a ajutat pe Victor Ponta să câștige un loc de deputat în Parlamentul României. Fratele său, Claudiu Preoteasa a fost coleg cu Victor Ponta în corpul de control al lui Adrian Năstase și apoi a avut o evoluție politică spectaculoasă în prezent ocupând funcția de Vicepreşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, precizeaza Asociatia Dreptatea Romaneasca.

ONG-ul a analizat in detaliu evolutia profesionala a Alinei Hagima si au descoperit o serie de nereguli: „După căsătoria cu interlopul Coco Păun se pare că aceasta s-a implicat activ în afacerile soțului drept dovadă fiind probele aflate la dosarul penal nr. 128999/2001, al Judecatoriei Tirgu-Jiu. Conform acestor probe (înregistrări ale Serviciului Roman de Informații) Alina l-a rugat pe fratele Claudiu Preoteasa sa faca rost de acte medicale care sa ateste ca sotul ei, Coco Paun, nu poate suporta regimul de detentie. Astfel, Claudiu Preoteasa, fost membru in Consiliul National de Conducere al Tineretului Social Democrat, trebuia sa se ocupe de plasarea a 2.000 de dolari pentru obtinerea respectivelor certificate”

Pe scurt Alina Hagima a vrut sa isi scape sotul de arest pentru ca acesta ar fi fost bolnav.

„După despărțirea de Coco Păun, Alina Hagima a fost adusă prin anii 2005 în București de tatăl și fratele ei care au hotărât să facă din ea un om de stat. Astfel în scurt timp din soție ascultătoare de interlop gorjean ajunge șef peste biroul juridic al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului la București de unde pleacă o perioadă în mediul privat ca să apară apoi brusc numită viceconsul la Lion de Ministerul de Externe.

După numai câteva luni petrecute la Lion doamna Alina Hagima, casatorita deja cu actualul sot care lucrează la Ministerul Justiției se plânge că nu mai suportă munca asiduă și solicită o funcție călduță în țară, în cadrul centralei MAE. Inițial și-ar fi dorit postul de director resurse umane al MAE  dar a fost refuzată politicos și trimisă să se ocupe de românii de pretutindeni din postura de director general al celei mai importante instituții destinate sprijinirii acestora”, sustin cei de la Asociatia Dreptatea Romaneasca.

Acestia sustin ca Alina Hagima nu are doar control asupra Ministerului romanilor de pretutindeni ci ar avea „fufe” plasate in jurul conducerii PSD pentru a fi la curent cu interesele si afacerile partidului.

„Desigur Hagima și-a asigurat spatele și a plantat câteva fufe și în jurul conducerii PSD pentru a putea afla pe unde se mai plimbă banii și interesele partidului. Astfel secretara Cristina Neamțu care activează în sediul PSD din Kiseleff este plătită pe statul de plată al Departamentului (banii contribuabilului român) pentru a le căra actele lui Ponta și Dragnea și a asigura interesele Alinei Hagima la vârful PSD. Pentru a fi sigură de succes a dublat-o pe Cristina Neamțu cu Alexandra Vaida care are rol de consilier a lui Liviu Dragnea.

Modul în care Hagima a reușit să distrugă practic campania PSD prin puncajele transmise lui Ponta via Stanoevici, în care explica că Diaspora nu contează și românii din afara granițelor țării merită cel mult niște declarații la mișto, ne face să credem că PSD-ul, prin promovarea unor astfel de oameni, își merită soarta.

Dar faptul că plătim din bugetul statului aproape 2000 de euro pe lună pentru Alina Hagima și încă câteva zeci de mii de euro lunar pentru toate fufele și pilele de partid aduse de acesta în Departamentul Politici Pentru Românii de Pretutindeni este un lucru inadmisibil. Ca să nu mai vorbim de proiectele sifonate politic care au trimis sute de mii de euro către prietenii doamnei Alina Hagima”, conchid cei de la Asociatia Dreptatea Romaneasca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s