Senatorul liberal Dian Popescu a scăpat cu o suspendare

 

Dian RevelionLiderul PNL Gorj, Dian Popescu, foarte contestat în ultima perioadă de proprii colegi, are şi motive de bucurie după atâtea veşti proaste. Senatorul liberal a primit o pedeapsă cu suspendare în dosarul Peştişani după o serie de amânări care s-au prelungit toată toamna. El va fi totuşi obligat să părăsească conducerea liberală de la Gorj dar nu şi Senatul. Dian Popescu  a fost condamnat la 5 luni închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu suspendare şi  a fost achitat pentru uz de fals şi de dare de mită.

Şi ceilalţi inculpaţi în dosar au primit achitări sau condamnări cu suspendare:

-Dumitru (Telu) Pîrvulescu a fost achitat în dosarul Peştişani, cel în care procurorul Moţa a dispus în 3 septembrie 2012 reţinerea pentru 24 de ore.

– Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, care a făcut deja 9 luni de arest preventiv a primit o pedeapsă de 3 ani pentru abuz în serviciu în formă calificată, 5 luni pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi o amendă penală de 30.000 lei pentru neglijenţă în serviciu. Judecătorii au suspendat executarea pedepselor pe un termen de încercare de 6 ani. Pavel a fost achitat pentru acuzaţiile de luare de mită.

– Floarea Radu-Dan, om de afaceri, patronul Tech Safety, a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, 2 luni pentru uz de fals şi a fost achitat pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată. Şi în cazul lui judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei. Judecătorii au dispus confiscarea de la Floarea a sumei de 1.113.962,89 lei.

– Nicolae Isar, diriginte de şantier, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi 5 luni pentru fals material în înscrisuri oficiale, tot cu suspendare.

– Dian Popescu, senator PNL, a fost condamnat la 5 luni închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu suspendare. Popescu a fost achitat pentru uz de fals şi de dare de mită

– Gabriel Titus Popescu, fratele senatorului, 5 luni închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, cu suspendare. Gabriel Popescu a fost achitat pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în formă calificată.

Soluţia este cu apel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s