Guvernul Iohannis, bătaie de joc la adresa românilor

klaus-iohannis4Din această săptămână avem şi un Guvern Iohannis după ce am avut un preşedinte surprinzător. Grupul de lucru însărcinat să se ocupe de felul în care va fi administrată ţara a avut joi o prima şedinţă. Grupul de lucru coordonat de Cătălin Predoiu vrea să scrie un program de guvernare până la sfârşitul lunii ianuarie.

La proiectul pentru Ministerul de Interne lucreaza Victor Paul Dobre, fost secretar de stat in acelasi minister, in Guvernul Tariceanu, dar si Traian Igas, fost ministru de Interne in Cabinetul Boc.

Dezvoltarea Regionala va fi pusa pe hartie de Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov si Alin Tise, senator PDL. De programul pentru Agricultura se vor ocupa democrat-liberalul Gheorghe Stefan si parlamentarul PNL Dan Motreanu.

Departamentul de cultura este supervizat de Radu F. Alexandru, iar educatia ramane in sarcina deputatului PDL Raluca Turcan.

Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al diplomatiei si premier, dar si profesorul Radu Carp scriu programul pentru Ministerul de Externe.

De domeniul apararii se ocupa Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii in Cabinetul Tariceanu.

Fostul ministru de finante din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu, si senatorul PNL Iulian Dumitrescu stabilesc viziunea fiscala a viitorului Guvern liberal.

Iar Lucian Isar, fost ministru pentru mediu de afaceri in Cabinetul Ponta, si deputata PDL Andreea Paul se ocupa de departamentul Economiei.

Justitia este in sarcina deputatilor Daniel Buda si a Alinei Gorghiu, iar Transporturile sunt in mainile a doi politicieni care au condus odata ministerul: liberalul Ludovic Orban si senatoarea Anca Boagiu.

De sanatate raspund Dragos Serban si Eugen Nicolaescu, iar politicile in domeniul muncii sunt puse la punct de fostul ministru Claudia Boghicevici si deputata Cristina Pocora.

Politica pentru mediu este in grija a doua doamne care au mai trecut pe la sefia Ministerului: Sulfina Barbu si Lucia Varga.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s