Ion Călinoiu a câştigat războiul cu parlamentarii

ion-calinoiu-11Ion Călinoiu a organizat  şedinţa de analiză a rezultatului alegerilor prezidenţiale. Cei care au dorit rămânerea lui în funcţie au fost primarii, în timp ce deputaţii care l-au atacat public pe Ion Călinoiu în ultimele zile au fost puşi la colţ. Şedinţa Comitetului Executiv s-a încheiat cu un mesaj de unitate şi de păstrare a rufelor murdare în interiorul partidului. Cei care doreau mazilirea lui Ion Călinoiu aşteaptă doar DNA-ul.

Deputaţii Vasile Popeangă, Scarlat Iriza, Mihai Weber şi Camelia Khraibani au transmis presei zilele trecute un comunicat prin care au fost aduse diferite acuzaţii lui Ion Călinoiu. Gestul lor a forţat organizarea Comitetului Executiv, care ar fi trebuit să aibă loc imediat după alegerile prezidenţiale. În cadrul şedinţei, Ion Călinoiu s-a arătat dispus să renunţe la funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj. Primarii nu au fost de acord cu plecarea lui Ion Călinoiu din funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene, mai ales că parlamentarii nu se bucură de prea mare încredere.

Călinoiu a recunoscut că a existat o lipsă de comunicare între el şi parlamentari. Şi parlamentarii au bătut în retragere, unii spunând că nu îşi asumă chiar toate frazele din comunicat. „Mai întâi mi-a fost blocată intenţia de a-mi depune mandatul. Au luat cuvântul parlamentarii, şi-au spus punctele de vedere. Sunt o parte dintre lucruri care într-adevăr au scos în evidenţă faptul că nu era momentul de o poziţie publică înainte de a fi o analiză a activităţii parlamentarilor. Au scos în evidenţă lipsa de comunicare dintre mine şi parlamentari, lipsă de comunicare pe care am împărtăşit-o pentru că ea este valabilă din ambele părţi”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta a apreciat atitudinea primarilor. „Ne-am menţinut punctele de vedere de a rămâne uniţi să susţinem guvernarea până în anul 2016, să ne pregătim să câştigăm alegerile locale şi parlamentare. Fiecare dintre noi am avut de învăţat, dar vreau să scot în evidenţă rolul primarilor care simt pulsul real al organizaţiilor, ei fiind cel mai aproape de membrii noştri, de simpatizanţi”, a menţionat Călinoiu.

Primii care i-au apostrofat pe  deputaţi au fost primarii Ion Ciocea de la Bustuchin şi Maria Dumitraşcu de la Berleşti. Nici ceilalţi edili locali nu s-au arătat încântaţi de ideea demiterii lui Ion Călinoiu. „Toţi primarii au fost revoltaţi pentru că deputaţii şi-au exprimat nemulţumirile prin intermediul presei. Era normal ca rufele să se spele în familie, în cadrul partidului. Domnul Călinoiu a spus foarte clar: partidul merge şi fără mine, şi fără parlamentari. În final lucrurile s-au lămurit, toată lumea a plecat împăcată. Mesajul transmis a fost de unitate, iar această şedinţă a fost foarte constructivă pentru toţi”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s