Traian Băsescu a spus ”adio” Cotroceniului

 

Traian-Basescu2Preşedintele României,  Traian Băsescu, a susţinut sâmbătă 20 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, de fapt ultimul discurs din această funcție. A mulțumit românilor că l-au suportat 10 ani.

Traian Băsescu și-a început conferința de final de mandat în forță: ” În primul rând vreau să înţelegem că nu este o conferinţă de bilanţ, este o conferinţă de final de mandat, ceea ce nu înseamnă că o să spun: am făcut 88 de vizite în Europa, am făcut 59 nu ştiu unde, am parcurs atâţia kilometri. Aş vrea ca în câteva zone românii să aibă punctul de vedere al preşedintelui care şi-a terminat mandatul şi poza reală a României, nu cea pe care o văd deformată, de multe ori, la televizor, propovăduită de oameni care, de multe ori, nu utilizează informaţiile oficiale sau cifrele reale ale României, cifrele după care România este judecată şi mi se pare extrem de important ca o astfel de poziţie a preşedintelui care a fost timp de 10 ani şef al statului român să existe. Cu recomandarea ca cei care se află deja prin studiouri gata să demoleze orice pentru că „știu ei” ca, înainte de a trece la demolare să citească, să citească documente oficiale ale statului român, ale Uniunii Europene ale NATO şi pe urmă să se pronunţe pentru ca, în sfârşit, românii să afle realitatea despre ţara lor. Sigur, nu voi prezenta toate realităţile. Mă voi fixa pe trei segmente pe care le consider extrem de importante pentru viitorul românilor. Înainte de a începe vreau să mulţumesc românilor pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani. Este o onoare pe care nu o voi uita până la sfârşitul vieţii, nici eu, nici soţia mea, nici familia mea, şi o onoare pentru care le voi fi dator, dator să continui, într-un fel sau altul, la atingerea obiectivelor pe care românii le au.

Temele asupra cărora m-aş opri şi pe care le consider vitale pentru România sunt trei, şi anume: securitatea României, al doilea, România şi Uniunea Europeană, şi, cel de-al treilea, statul de drept. Aş începe făcând o precizare. Când mi-am început mandatul, în decembrie 2004, principiul pe care am înţeles să funcţionez a fost: acestea sunt instituţiile, acestea sunt legile, să le facem să funcţioneze mai bine. Nu am plecat de la premisa că trebuie luate lucrurile de la capăt, pentru că este foarte greu să faci un asemenea exerciţiu şi este neproductiv. Deci, după mandatul domnului Iliescu, am pus o virgulă şi am continuat, preluând ce am considerat că este bun şi îmbunătăţind ceea ce eu am considerat că trebuie îmbunătăţit în virtutea atribuţiunilor constituţionale.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s