Klaus Iohannis vrea schimbări esențiale în România

 

 

Iohannis

Președintele  Klaus Iohannis a declarat intr-un interviu pentru publicația britanică The Independent că își propune să transforme radical viața politică românească cât timp se va afla la putere, arătând că „multe lucruri trebuie să se schimbe” în România.

„Alegerea mea a fost cu siguranță o surpriză pentru analisti si chiar pentru proprii mei sustinatori, dar mai ales un șoc imens pentru cea mai mare parte a politicienilor români”, a declarat Klaus Iohannis.

„Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician”, președintele ales, adăugând că, în opinia sa „acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr foarte mare de voturi”.

Unul dintre factori a fost campania lui de mare succes pentru a atrage tinerii alegători prin platformele de social media: „Am fost uimit de numărul mare de susținători de pe Facebook la sfârsitul campaniei mele. Acum, acestia sunt in jur de 1,3 milioane. Nu mi-am imaginat ca voi fi politicianul numărul unu din Europa pe Facebook”.

Iohannis a afirmat că intenționează să transforme viața politică cât timp ce se va afla la putere. „Cred că am avut prea mult spectacol, prea multe dezbateri sterile, si nu suficiente solutii. (…) Multe lucruri trebuie să se schimbe”, a declarat Iohannis pentru publicatia britanică.

La 25 de ani de la Revolutia din România,  Klaus Iohannis afirmă la sfarsitul mandatului sau, ‘Romania trebuie sa fie o democrție care functioneaza mai bine. Atunci nimeni nu ar trebui sa puna sub semnul intrebarii statul de drept din Romania. Sistemul de invatamant ar trebui sa fie suficient de bun pentru a ne face mandri. Oamenii ar trebui sa primeasca tratament decent in spitale, iar economia ar trebui sa fie suficient de buna pentru a incuraja romanii care traiesc in strainatate sa vina acasa”, a incheie Klaus Iohannis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s