Justiția-”batista pe țambal” în mandatul președintelui Iohannis?

 

elena-udreaPreședintele Klaus Iohannis este pe cale să rateze prima prioritate a mandatului său, asanarea clasei politice. Mergând pe mâna Monicăi Macovei, apărătorul Justiției subordonate politic, președintele nu va avea nici un control în sistem cu oameni promovați în ”epoca Băsescu”. Lupta anticorupție se va mărgini, în baza complicității lui Victor Ponta și a unei părți din PSD, tot la ”baronii” PSD, Elena Udrea, Ion Oltean, Vasile Blaga, Traian și Mircea Băsescu nu vor păți nimic. Monica Macovei spune că pentru asta s-a votat pe Facebook.

Este de văzut cum se va face mușamalizarea și cu ce costuri pentru România după ce a apărut în presa internațională.Elena Udrea, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul PSD Ioan Rus, precum şi oameni importanţi din Germania ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS, notează publicaţiile în limba germană Der Freitag și Huffington Post. „Este cel  mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS”, au relatat în urmă cu o lună cele două publicaţii.

Fostul Cancelar Gerhard Schröder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, dar şi Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legătură cu acest dosar. Huffington Post şi Der Freitag scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS.”În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea”, se arată în articol.

În Germania însă au mai existat cazuri celebre de mușamalizare, vezi cazul fostului cancelar Kohl.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.