Complexul Energetic Oltenia pierde cel puțin 2000 de salariați

CiurelSituația economică a Complexului Energetic Oltenia este una disperată după cum știe atât conducerea cât și salarații simpli. Potrivit unui studiu ținut secret, supraviețuirea CEO ar fi legată de disponibilizarea unui număr de 5000 de salariați, lucru ce ar putea să devină realitate după plecarea guvernului Ponta. Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că producătorul de energie va avea mai puţin cu 2.000 de angajaţi,  începând cu 1 februarie, dar prin pensionări și externalizări.

Laurențiu Ciurel a declarat la un post local de radio că jumătate din disponibilizați sunt oameni care lucrează la Cariera Berbeşti, care va fi externalizată, şi alte câteva sute provin de la Brăila. „Am spus că în cursul anului 2015 numărul salariaţilor va scade cu 2.000. Asta am spus, nimic altceva. Asta nu înseamnă că vom da afară 2.000 de oameni, pentru că 1.000 vor pleca cu siguranţă, suntem în negocieri de un an de zile, de la unele cariere periferice. Termocentrala Brăila pentru doi ani, din cauza preţului gazului, nu va putea funcţiona pentru că e mai uşor să vinzi gazul decât să faci energie pe gaz“, a declarat Ciurel.

Mai rămân 700 de angajaţi, a calculat directorul Laurenţiu Ciurel care a dat asigurări că vor pleca pensionarii.  Laurenţiu Ciurel a mai declarat  că: „Şi anul trecut au plecat 560 de oameni fără ca cineva să simtă. Din păcate nu s-a văzut foarte bine lucrul asta pentru că au venit 300 de la Brăila. În 2015 încă 6-700 de oameni îndeplinesc condiţiile, s-ar putea să identificăm chiar mai mulţi“.

Directorul CE Oltenia spune că această restructurare nu ar trebui să afecteze foarte mult salariații: „Vom avea un program pentru câteva sute de locuri pentru salarii de întrajutorare şi o să facem lucrul acesta fără dureri. Vor pleca cu plăţi compensatorii sau direct la pensie pentru că sunt deja mulţi care au lucrat în subteran şi ascund lucrul acesta pentru că le este mai bine la serviciu. Sunt peste 200 de care pot să plece la modul acesta, sunt contracte pe perioadă determinată care expiră în 2015. Nu o să fie în nici un caz disponibilizări masive“.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s