Ex-prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a vânat legal un cerb

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deși nu ar fi trebuit să constituie o știre, din presa locală și centrală am aflat că fostul prefect de Gorj, Claudiu Teodorescu a vânat un cerb. Totul nu ar fi ieșit la iveală dacă nu ar fi fost polițiștii de la Bumbești Jiu care au oprit mașina prefectului în trafic și le-a trebuit ceva timp să afle că totul era în regulă. Polițiștii însă nu știau legea.

 

Fostul prefect de Gorj, Claudiu Teodorescu, actual secretar general adjunct in Ministerul Justiției si apropiat al premierului Victor Ponta, a fost fost oprit in trafic, după Crăciun, pe raza orașului Bumbesti Jiu. În portbagajul masinii , Teodorescu transporta un cerb împuscat. Oamenii legii au aflat că Teodorescu, membru vânător al unei asociatii de vânătoare, venea de la ucis de cerbi de pe fondul 10  Bumbesti Jiu, aflat in administrarea Asociatiei de Vantoare Gorunu. Cum nu se intamplăprea des sa gaseasca vanat mare in portbagaje, politistii au intrat la banuieli si au cerut mai multe documente.

Presedintele Asociatiei Gorunu, Ion Cosleba isi aminteste de incident si spune ca intr-adevar clientul lor, Claudiu Teodorescu, insotit de fratele lui, a vanat in ziua respectiva un cerb, in conditii perfect legale. Tot el confirma ca la intoarcerea de pe fond au fost opriti de un echipaj de politie si ca initial au fost probleme deoarece organele” nu cunosteau suficient legea 40 care prevede perioada limita de recoltare a cerbului, anume 31 decembrie.”

Placerea de a ucide un animal l-a costat pe Teodorescu, potrivit lui Cosleba, in jur de 1000 de lei. Nu stim daca carnea de vanat a ajuns si pe masa prietenului Victor Ponta. Cat despre tupeul sau curajul celor de la Politia Bumbesti Jiu de -a strica distractia inaltului functionar, ne asteptam la niste mustrari serioase din partea sefilor aflati, in trecut, in relatii de subordonare cu Teodorescu.

Asociatia de Vanatoare Gorunu ar apartine lui Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu si este administrata in Gorj de presedintele Ion Cosleba, fost inginer silvic la Directia Silvica Gorj, care se ocupa in trecut , in special, cu organizarea de partide de vanatoare pentru cetateni straini. Anul trecut, a mai declarat Cosleba, pe fondurile acestei asociatii s-au impuscat doi cerbi din opt, cati erau disponibili la recoltare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s