Gabriel Sulugiu a ajuns în fața instanței pentru cămătărie

SulugiuOmul de afaceri Gabriel Sulugiu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru şantaj, spălarea banilor, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Conform rechizitoriului, Sulugiu l-a ameninţat pe omul de afaceri Dragoş Talianu pentru a-i plăti o dobândă de 15% la un împrumut în sumă de 200.000 de lei pe care i l-a acordat acestuia. „Sulugiu Constantin Gabriel a constrâns prin ameninţare partea vătămată să-i achite o dobândă lunară de 15% calculată la un împrumut de 200.000 lei acordat în luna octombrie 2009, încasând în mod injust suma de 405.000 lei, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj“, se arată într-un comunicat  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Procurorii susţin că Gabriel Sulugiu l-ar mai fi şantajat o dată pe Talianu. „Acelaşi inculpat a constrâns prin ameninţare partea vătămată T.I.D. să-i achite o dobândă lunară de 3000 de euro pentru un împrumut de 20.000 euro acordat în luna decembrie 2009, încasând în mod injust suma de 17.000 euro, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj“, mai arată procurorii.   Anchetatorii au mai stabilit că afaceristul Sulugiu ar fi încercat să dea o formă de legalitate împrumuturilor acordate prin încheierea unor facturi şi chitanţe care nu atestau tranzacţii reale. „De asemenea, acelaşi inculpat, în perioada august-septembrie 2010, a determinat partea vătămată să întocmească în fals 34 de facturi şi chitanţe fictive şi la rândul său a întocmit o factură fiscală în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în favoarea altei societăţi administrate de partea vătămată, prin care arată tranzacţionarea unor mărfuri în valoare de 160.471 lei, care în realitate nu s-a realizat, dar care era necesară în vederea încheierii unui contrat de cesiune, autentificat la data de 22.09.2010, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată“, se mai arată în rechizitoriu.

Gabriel Sulugiu mai este acuzat, în acelaşi dosar, şi de delapidare. Acesta ar fi luat în mod nelegal din contul firmei sale peste un milion de lei noi. „Acelaşi inculpat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, şi-a însuşit, în interesul său, în perioada decembrie 2009-ianuarie 2010, din conturile societăţii suma totală de 1.135.792 lei, în plus faţă de aportul său personal, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare“, arată în comuniatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.    Potrivit procurorilor, Sulugiu ar fi încercat să ascundă provenienţa ilicită a unor sume de bani. „Gabriel Sulugiu a transferat suma de 200.000 lei provenită din infracţiunea de delapidare, respectiv suma de 160.000 lei provenită din infracţiunile de şantaj şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (contravaloarea contractului de cesiune de creanţă), din conturile societăţii pe care o administra în conturile societăţii administrate de partea vătămată T.I.D., sume care ulterior au fost virate în conturile unei a treia societăţi, administrate tot de către inculpat, cunoscând faptul că sumele provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de spălare de bani“, se arată în rechizitoriu.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.