PNL Gorj, un fost lider PSD încearcă să pună mâna pe partid

Din fericire pentru gogomanii politici Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu, noul PNL Gorj este departe de a constitui o alternativă. Copreședinții PNL Gorj, senatorul Dian Popescu și consilierul județean dan Vâlceanu, se bat pentru supremație într-un partid care acum nu are decât purtător de cuvânt, jurnalista Denisa Șuță. Cei doi lideri, Dan Vâlceanu-fost lider al organizației de tineret a PSD Gorj și Dian Popescu-lider liberal acuzat de colaborare cu PSD, nu par să se ridice la înălțimea misiunii politice care ar trebui să o aibă în perioada următoare.

Dacă se va da curs la ce se întâmplă acum în PNL Gorj, practic organizația a fost preluată de PDL cu arme și bagaje. Pe surse, foștii portocalii au oameni pentru toate funcțiile în momentul preluării guvernării care ar putea să se producă în această primăvară. De aceea, singurele speranțe ale vechilor liberali se leagă tot de Dian Popescu, cu veritabile probleme juridice în partid.

Senatorul Dian  Popescu are o problemă pentru că, deşi pedeapsa penală nu este mare, cinci luni cu suspendare, simpla condamnare îl pune în imposibilitatea de a fi reprezentatul acestui partid care se vrea reformat. „Ştiu că sunt, nu tensiuni, orgolii mari. Dar cum am rezolvat alte situaţii, sunt convins că o rezolvăm şi pe asta. Nu e elegant din partea domnului Dan Vîlceanu să spună aşa ceva (n. red. – că Dian Popescu este suspendat din partid). Are cine să hotărască, nu Dan Vîlceanu“, a declarat vicepreședintele liberal Marian Petrache la un post local de radio.

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat de ICCJ la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu. Dian Popescu este acuzat pentru că firma sa ar fi încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, judeţul Gorj, pentru lucrări care nu au fost executate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile. Dian  Popescu a declarat că avocaţii săi vor atacă decizia şi că, având în vedere că nu este o decizie finală, nu se va autosuspenda din PNL.

„Asta nu este corupţie, este firma mea privată dinainte de a fi om politic. Nu este corupţie, este complicitate la abuz în serviciu, nu este o decizie finală. nu cred că aduc prejudicii de imagini partidului”, a declarat el. Popescu a fost condamnat în dosarul „Pavel”. Sentinţa fusese amânată de cinci ori până acum. Dian
În acest dosar au fost judecaţi: primarul din Peştişani, Gorj, Florin Pavel, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, Gabriel Popescu, fratele politicianului, Dan Radu Floarea, om de afaceri, Nicolae Isar, diriginte de şantier, şi Dumitru Pârvulescu, director în Ministerul Finanţelor. Dosarul a vizat următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, neglijenţă în serviciu, luare de mită, dare de mită, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, uzul de fals.

Dian Popescu a fost condamnat cu suspendare la Înalta Curte, iar potrivit prevederilor din Statutului noului partid, o persoană condamnată este suspendată din partid. Petrache a declarat că se va lua o decizie atunci când soluţia instanţei va fi definitivă, ori în cazul lui Popescu nu este. „Are vreo decizie definitivă? Dacă va avea o decizie definitivă în instanţă vom sta de vorbă. Nu e comod pentru noi, dar asta e. Există prezumţia de nevinovăţie. E o situaţie delicată pentru un om politic. E decizia lui ce face, dar nu putem să condamnăm noi înaintea justiţiei“.

Dan Vâlceanu, fost lider PSD Gorj și cu afaceri în mineritul gorjean, speculează această problemă ca să pună mâna pe partid. Vîlceanu spune că a cerut suspendarea senatorului, potrivit unui alt articol din document, până la clarificarea situaţiei sale juridice. „Indiferent cât de elegant sau neelegant este, eu cred că Statutul trebuie respectat şi ştiu că acest lucru şi-l doreşte şi domnul Petrache. Altceva nu vreau să mai comentez, pentru că mi se pare că s-a discutat prea mult pe acest subiect şi cred că nu face bine partidului“, a declarat Dan Vîlceanu.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s