Târgujienii vor fi executați silit dacă nu plătesc locul de parcare

 

 

 

ParcareCetăţenii din Târgu Jiu care nu îşi achită taxa pentru locul de parcare riscă să fie executaţi silit începând din 15 ianuarie a.c. Dacă până acum riscau doar pierderea locului de parcare, de aici înainte contractul încheiat cu primăria rămâne valabil şi este reziliat numai în cazul în care autoturismul pentru care a fost solicitat loc de parcare sau imobilul deţinut în zonă este vândut. Autorităţile vor să recupereze în acest fel banii de la cetăţenii care renunţau înadins la locul de parcare tocmai pentru a nu plăti, dar în realitate parcau maşina tot pe locul respectiv.

Primăria a pus noi clauze la contractul pentru parcările de reşedinţă începând din acest an. Astfel, cei care nu vor achita taxa echivalentă locului de parcare pentru care s-a încheiat un contract cu primăria vor fi executaţi silit. “Această modificare a contractului ne dă posibilitatea ca noi să procedăm la încasarea acestor taxe şi prin executare silită, la fel ca la celelalte impozite şi taxe, întrucât până la această dată nu era reglement acest lucru ce determina şi rămânerea de contracte neachitate, în jur de 400 în fiecare an. Clauza din contractul de parcare din anii precedenţi era de genul: cine nu achită taxa până la 31 martie va pierde locul de parcare. Prin această clauză, foarte mulţi dintre contribuabilii noştri care au obţinut un loc de parcare şi care au încheiat un contract nu au mai dorit achitarea după obţinerea locului şi în acest fel, în fiecare an, pierdeam o sursă la bugetul local neavând posibilitatea urmăririi acestora ca şi în cazul celorlalte taxe şi impozite locale”, a declarat presei locale  Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Începând de ieri, 14 ianuarie, direcţia va proceda la distribuirea actelor adiţionale. Documentele au fost tipărite şi semnate. Taxa anuală pentru un loc de parcare în parcările de reşedinţă este de 120 de lei. Până acum au fost încheiate 4770 de contracte cu cetăţenii din Târgu Jiu.

Astfel, beneficiarii unui loc de parcare nu vor putea renunţa oricând doresc la contract. “De anul acesta nu pierde locul de parcare decât în cazurile în care îşi vinde imobilul sau autoturismul sau sunt cazuri în care dovedeşte că nu mai doreşte să-şi parcheze acolo autoturismul. Sunt şi astfel de cazuri în care renunţă şi duc autoturismul într-o altă locaţie. În cazul acesta numai cu o notă de constatare din partea Direcţiei Tehnice”, a mai spus Mariana Budulan.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s