Mai mulți primari, viceprimari și consilieri județeni își pierd mandatele în Gorj

 

 

primariPeste 50  de primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni din județul Gorj riscă să își piardă mandatele, după ce marți, 20 ianuarie, Curtea Constituţională a României a publicat motivarea deciziei de neconstituţionalitate Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.55/2014.

Este vorba despre aleșii locali care la sfârșitul anului 2014 au profitat de „Ordonanţa traseiştilor” și au migrat la alte partide decât cele pe care le-au reprezentat la alegerile locale din 2012.În restul deciziei, judecătorii CCR susțin că scopul real al OUG privind migrația aleșilor locali a fost acela de a-i orienta într-o anumită direcție politică și de a permite constituirea, în acest mod, a unei noi majorități politice, aspecte care nu se pot înscrie într-o situație extraordinară.

Curtea reaminteşte faptul că deciziile sale nu pot fi lipsite de efecte juridice şi trebuie aplicate, potrivit principiului constituţional al comportamentului loial (a se vedea, cu privire la înţelesul noţiuniiDecizia nr.924 din 1 noiembrie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.787 din 22 noiembrie 2012), de către Parlament în sensul restabilirii stării de constituţionalitate.”

Mai jos, săptămânalul ASALT vă prezintă, în exclusivitate, o situație cu cei care și-ar putea pierde mandatele. Primarii, viceprimarii şi consilierii au schimbat partidul în pe baza Ordonantei 55 privind migratia alesilor locali. La nivelul judetului Gorj, 20 de primari şi 36 de viceprimari au schimbat culoarea politică înainte cu doar câteva zile de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Eu au avut la dispoziţie 45 de zile pentru a se decide. În judeţul nostru au existat şi aleşi locali care au plecat din partid, dar au rămas independeţi.

Printre cei care își vor pierde mandatele sunt primarii:

Marian Slivilescu-primar Tismana PP-DD
Ilie Pietroi-primar Aninoasa PNL
Adrian Mangu-primar Bărbăteşti PNL
Dănuţ Bălu-primar Fărcăşeşti PDL
Ştefan Făsuiescu-primar Polovragi PNL
Adi Câmpeanu-primar Runcu-PNL
Marian Ardeiu-primar Samarineşti PDL
Florin Jurebie-Primar Săcelu PNL
Ştefan Lupu-primar Stejari PNL
Ion Bârcă-primar Turburea PDL

Următorii consilieri județeni o să-și piardă mandatele:
Gheorghe Neaţă PP-DD
Petre Nanu PP-DD
Cosmin Greci PNL
Nicolaie Cilibiu PDL

La nivel național, din cei 3.180 de primari, circa 540 si-au schimbat partiul ca urmare a Ordonantei 55/2014 care a permis timp de 45 de zile alesilor locali sa isi schimbe formatiunea politica fara sa isi piarda functia.. Mai exact, este vorba de 17% dintre primarii din Romania. Cel mai mult de castigat de pe urma acestei Ordonante a avut PSD, care a pierdut 3 primari si a castigat 404. Judetele cele mai afectate de traseism sunt Giurgiu (73% dintre primari au tradat), Neamt, Buzau si Dolj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s