Toni Greblă se dă victimă în scandalul cu Bârcină

GreblaEx-senatorul de Gorj, Toni Greblă, se dă victimă în scandalul instrumentat de DNA și nu va pleca de la Curtea Constituțională. Greblă a explicat public că știa despre un filaj și interceptări la adresa sa, înainte de a fi săltat de procurorii DNA.

”O să anunț public, la începutul săptămânii viitoare, ce am decis eu în legătură cu această situație și cu evoluția viitoare. Sunt sub imperiul emoțiilor, iar eu nu am luat niciodată o decizie importantă la cald”, a declarat Greblă, la Antena 3.

Greblă susține că era filat, iar asupra sa au s-au exercitat presiuni indirecte.”Știam că fac obiectul unor preocupări ale unor instituții ale statului, dar nu știam că sunt urmărit penal. De la telefoane ascultate, la filaj era evident că sunt urmărit.

Prefer să mă abțin de la orice fel de comentarii pentru că orice speculație aș face nu aș fi credibil. Într-o formă directă nu s-au exercitat presiuni asupra mea. Sigur că au fost luări poziție publice care atenționau judecătorii CCR despre deciziile pe care le vom lua.Numai cineva care nu este realist poate să-și imagineze că cineva dintr-o țară membră UE poate să exporte mâine produse în Federația Rusă. Nu e posibil din două motive:

1. Autoritățile din România nu ar fi permis pentru că există un embargou.

2. Federația Rusă, din ce știu eu, nu primește produse din România pentru că există un ambargou, datorat conflictului politic dintre cele două țări”, a mai precizat judecătorul CCR.

În ceea ce privește presupusa mită, Greblă a explicat că rochiile au venit de ziua soției sale.”În luna noiembrie este ziua onomastică a soției mele, Mihaela. Este posibil ca în acest context să-i fi făcut un astfel de cadou.În campania electorală ești ajutat de foarte mulți oameni. Postul de senator nu este scos la concurs, nu-mi dau seama dacă în campania electorală au fost folosite acele capse. În campania electorală se folosesc acele capse. Este posibil să fi cumpărat el niște capsatoare, pe care să le fi folosit în campania electorală. Nu știu.Eu indiferent ce aș spune, nu aș putea să fiu credibil. Aștept să se finalizeze ancheta și veți vedea că nu am făcut nicio activitate ilegală”, a mai precizat Toni Greblă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.